Life

Metoda simplă și eficientă prin care elimini mucegaiul din baie. Scapi de el fără bătăi de cap

Metoda simplă și eficientă prin care elimini mucegaiul din baie. Poți să scapi de el fără să ai bătăi de cap, ieftin și rapid.
07.11.2023 | 20:05
Metoda simpla si eficienta prin care elimini mucegaiul din baie Scapi de el fara batai de cap
Metoda simplă și eficientă prin care elimini mucegaiul din baie. Foto Youtube
ADVERTISEMENT

Metoda simplă și eficientă prin care elimini mucegaiul din baie. Așa poți să scapi de el fără a avea prea mari bătăi de cap.

Metoda simplă și eficientă prin care elimini mucegaiul din baie

Sunt o mulțime de soluții pe care le poți folosi pentru a elimina mucegaiul din baie. Ai și variante naturale, dacă nu vrei să folosești produse chimice.

ADVERTISEMENT

Poți să folosești borax amestecat cu apă. Ai nevoie de o cană de borax și 3,5 litri de apă caldă. După ce le amesteci, vei obține o soluție foarte bună pentru a scăpa de mucegaiul din baie.

Poți să cureți și să dezinfectezi și alte suprafețe, inclusiv pereții și podelele, tot cu această soluție.

ADVERTISEMENT

Trebuie să freci toate suprafețele afectate și eventual să porți mască și mănuși, să te protejezi pe tine și restul zonelor din casă. Pentru că sporii de mucegai pot călători foarte repede și în alte zone.

Cum să mai cureți mucegaiul din baie

Amestecă bicarbonat de sodiu cu oțet alb și aplică amestecul pe zonele afectate. Lasă să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute înainte de a șterge cu o perie sau o cârpă.

ADVERTISEMENT

Ambele substanțe sunt eficiente împotriva mucegaiului. Poți să le diluezi cu apă și să le pulverizezi pe suprafețe. Asigură-te să aerisești bine spațiul în timpul utilizării acestor substanțe.

Folosește peroxid de hidrogen 3% nediluat și aplică-l direct pe suprafețele afectate de mucegai. Lasă-l să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute și apoi șterge zona.

ADVERTISEMENT

Ulei esențial de mentă sau de arbore de ceai. Aceste uleiuri esențiale au proprietăți antifungice. Adaugă câteva picături într-un pulverizator cu apă și stropiți pe suprafețele afectate.

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antimicrobiene. Adaugă câteva picături într-un pulverizator cu apă și stropiți pe suprafețe.

Ca să scapi de mucegai mai poți să folosești și apa oxigenată! Aplică apă oxigenată direct pe suprafețele afectate și lasă să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute. Freacă cu o perie și clătește bine.

ADVERTISEMENT