Life

Trucul care te ajută să scapi rapid de mucegaiul din casă. E super eficient, iar puțini știu de el

Cum să elimini mucegaiul din casă. Iată un truc eficient și foarte rapid și de care puțină lume știe. Tu l-ai folosit până acum?
25.05.2023 | 08:27
Trucul care te ajuta sa scapi rapid de mucegaiul din casa E super eficient iar putini stiu de el
Metode pentru îndepărtarea mucegaiului din casă. Sursa foto: Dr. Deco
ADVERTISEMENT

Mucegaiul este un aspect extrem de neplăcut într-o locuință, însă de multe ori nu ai cum să previi formarea lui. Îl întâlnim adesea la colțurile pereților, mai ales la cele din baie, bucătărie sau de lângă fereastră. Din fericire, se poate elimina cu ajutorul unui truc eficient și rapid.

Cum să elimini mucegaiul din casă. Un truc format din patru lucruri

Mucegaiul din casă poate dăuna celor prezenți. Le poate crea boli precum: astmul, sinuzita fungică, tulburări neurocognitive sau probleme de memorare. Acestea se pot agrava și conduce, astfel, la alte afecțiuni, dacă nu se iau soluții pentru eliminarea ”inamicului”.

ADVERTISEMENT

Mucegaiul apare acolo unde este umiditate, unde au fost inundații sau spațiu neaerisit. Totodată, se găsește nu doar pe pereți, ci și pe produse alimentare, hârtii, carton, obiecte din lemn, țesături, vopsele, tapet sau covor. Cele mai comune tipuri de mucegai sunt: Penicillium, Aspergillus și Cladosporium.

Ca să nu te mai confrunți cu problema mucegaiului, ai nevoie de patru lucruri, respectiv: sare grunjoasă, foarfece, ciorap vechi și o sticlă de plastic, de un litru. Cum se pot utiliza acestea împreună? Un prim pas prevede ca să tai sticla în două părți.

ADVERTISEMENT

După ce ai tăiat sticla, scoate-i capacul și răsucește-i partea superioară, care se plasează în jos. Al treilea pas se referă la umplerea ciorapului cu sarea, iar apoi să-i faci un nod la capăt. Ciorapul se așază în sticla pe care o vei pune în locul cu mucegai.

Sticla cu ciorapul cu sare se lasă peste noapte să acționeze în partea afectată de mucegai. Sarea are capacitatea de absorbi mucegaiul. A doua zi, vei găsi locul din nou curat și vei mai aplica și de acum încolo acest truc, fiindcă este aplicat de mulți oameni.

ADVERTISEMENT

Avertismentul doctorilor despre mucegai

Doctorii ne avertizează să combatem cât mai rapid mucegaiul, odată ce-l observăm, căci în contrar apare mai întâi micotoxicoza, iar din aceasta rezultă afecțiunile enumerate anterior, dar și iritații ale pielii, ale ochilor sau chiar sângerări nazale.

”Efectele nocive ale mucegaiului sunt date de micotoxine, substanțe toxice produse și eliberate de fungi. Micotoxinele specifice mucegaiului sunt, în special, dăunătoare, iar, prin expunerea îndelungată la acestea, te poți îmbolnăvi de micotoxicoză, sau intoxicația cu mucegai.

ADVERTISEMENT

Simptomele acestei afecțiuni includ: tuse, respirație șuierătoare, durere în gât, nas înfundat, prurit la nivelul ochilor sau al pielii. Alte simptome ale intoxicației cu mucegai pot cuprinde: durere de cap, schimbări de dispoziție, sângerări nazale, pierderea temporară a memoriei”, explică dr. Oana Cuzino pe doc.ro .

ADVERTISEMENT
Tags: