Life

Metoda simplă și ieftină prin care îți poți călca hainele. Nu ai nevoie de curent și de fier de călcat

Îți poți călca hainele și fără a avea nevoie de curent electric, sau de celebrul fier de călcat. Există niște metode extrem de simple, dar și ieftine.
31.10.2022 | 21:01
Metoda simpla si ieftina prin care iti poti calca hainele Nu ai nevoie de curent si de fier de calcat
Cum îți poți călca hainele fără curent electric și fără fier de călcat. Sursă foto: Freepik.com
ADVERTISEMENT

Facturile la energie au tot crescut, iar când vine vorba de economie, orice tip de sfat este bine venit. Dacă vrei să economisești curent și să eviți călcarea rufelor cu ajutorul fierului de călcat, există câteva trucuri.

Cele patru metode prin care îți poți călca rufele fără curent

Hainele pot fi călcate, dar și spălate, fără a avea nevoie de curent electric. Oricine poate să facă asta, acasă, fără prea multe bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

Fie că vrei să economisești, nu ai fier de călcat, sau nu ai curent, trebuie să știi că există metode pe care le poți utiliza. Prima dintre ele este cea care are la bază apă fierbinte.

Tot ce trebuie să faci este să atârni hainele șifonate în baie, iar mai apoi să pui apă fierbinte peste ele. Din cauza aburului, acestea se vor călca practic și vor avea un aspect mai îngrijit.

ADVERTISEMENT

Asta nu este însă singura metodă. Un alt truc este așezarea unui prosop umed peste haine. În acest mod, hainele sunt netezite, însă prosopul trebuie apăsat bine peste ele pentru a avea efectul dorit.

O substanță care te poate ajuta să îți calci hainele fără curent este cea alcătuită din oțet și apă. Pune într-o sticlă cu pulverizator niște oțet, și de trei ori mai multă apă.

ADVERTISEMENT

Conținutul îl vei pulveriza pe haine, care trebuie lăsate apoi la uscat, recomandat ar fi la aer curant și nu în casă.

Ingredientul care poate să înlocuiască balsamul de rufe

O altă metodă care merită încercată este cea prin care vei înlocui un fier de călcat. Tot ce ai de făcut este să fierbi apă într-o oală de metal, iar fundul acesteia poate fi utilizat pentru a aranja rufele. Există însă și alte metode de a usca hainele fără a avea nevoie de călcat, însă vei avea nevoie de curent.

ADVERTISEMENT

Un alt truc pe care trebuie să îl știi referitor la haine este înlocuirea balsamului. Dacă nu îți place neapărat mirosul celui din comerț și totuși vrei să ai haine pufoase fără urme de detergent pe țesătură, nu trebuie decât să te bazeze pe sare.

Aceasta protejează hainele, fiind o metodă naturală extrem de ieftină și cunoscută. Folosind sare, hainele nu își vor pierde nici strălucirea și de asemenea nu provoacă nici alergii, fiind extrem de sigură.

ADVERTISEMENT