News

Mexic interzice complet vânzarea țigărilor electronice. Câte state ale lumii au luat o decizie similară

Mexic se înscrie pe o listă tot mai lungă a statelor lumii care iau măsuri restrictive față de vânzarea țigărilor electronice. Statul din American de Nord a anunțat că interzice complet aceste produse.
01.06.2022 | 17:04
Mexic interzice complet vanzarea tigarilor electronice Cate state ale lumii au luat o decizie similara
Mexic interzice complet vânzarea țigărilor electronice. Decret semnat de președinte. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Țigările electronice, ”un pericol uriaș pentru sănătate”, conform Organizației Mondiale a Sănătății, sunt interzise în tot mai multe state ale lumii.

Mexic interzice complet vânzarea țigărilor electronice. Decret semnat de președinte

Mexic, țară din America de Nord cu o populație de aproape 130 de milioane de locuitori, se înscrie pe lista statelor care impun restricții severe față de aceste produse.

ADVERTISEMENT

Marți, 31 mai, președintele Andres Manuel Lopez Obrador a semnat un decret prezidențial prin care a scos în afara legii vânzarea țigărilor electronice, în cadrul politicii anti-vaping a guvernului, scrie AP News.

Încă din octombrie 2021, guvernul din Mexico City a interzis importul acestor dispozitive. Anterior acestei date, autoritățile din domeniul protecției consumatorilor și alte legi au fost folosite pentru a descuraja vânzarea țigărilor electronice.

ADVERTISEMENT

Hugo Lopez Gatell, asistentul Secretarului pentru Sănătate din Mexic, a lansat critici dure față de producătorii acestor țigări electronice.

Oficialul mexican este revoltat de informațiile care sunt prezentate în legătură cu țigările electronice. Despre acestea din urmă se spune că sunt mai sigure decât țigările clasice. Gatell a declarat că această precizare a comercianților nu este decât ”o mare minciună”.

ADVERTISEMENT

La ora actuală, potrivit datelor guvernamentale, cel puțin 5 milioane de mexicani au încercat o țigară electronică cel puțin o dată.

Câte state ale lumii au luat o decizie similară

La nivel mondial, un număr de 47 de state au impus restricții severe față de țigările electronice.

ADVERTISEMENT

O decizie similară celei din Mexic a fost luată de India, Gambia, Liban, Qatar, Singapore, Thailanda, Japonia și Australia, notează site-ul Totally Wicked.

OMS, avertisment în privința țigărilor electronice: ”Scopul lor este simplu: să aibă o nouă generație dependentă de nicotină”

Recent, OMS a tras un semnal de alarmă în privinţa ţigărilor electronice şi a solicită înăsprirea reglementărilor.

Aceste produse reprezintă un pericol la adresa sănătăţii şi trebuie reglementate pentru a descuraja tacticile utilizate de industria tutunului pentru atragerea clienţilor, a avertizat OMS.

”Nicotina are o capacitate mare de a provoca dependenţă, iar inhalatoarele electronice pe bază de nicotină sunt periculoase şi necesită o mai bună reglementare”⁣, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul agenţiei ONU.

ADVERTISEMENT
Tags: