Sporturi

Miami Open, amânat din cauza coronavirusului! Anunţul făcut de americani

12.03.2020 | 15:49
Miami Open amanat din cauza coronavirusului Anuntul facut de americani
ADVERTISEMENT

Turneul de la Miami are șanse minime să se dispute conform planificării inițiale. În ultimele ore starea din statul Florida s-a înrăutățit, a fost declarată stare de alertă, iar organizatorii competiției Masters 1000 și Premier Mandatory, programată să înceapă pe 25 martie, vor decide, cel mai probabil, amânarea.

UPDATE, 12 martie, ora 15:47 / Carlos A. Gimenez, primarul Miami-Dade County, a anunţat că turneul de la Miami este suspendat din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 martie, ora 07:45 / Turneul de la Miami va fi amânat din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii urmând să anunțe oficial acest lucru. Președintele american Donald Trump a decis, în încercarea de a stopa răspândirea Covid-19, să suspende pentru 30 de zile toate deplasările din Europa spre SUA.


Miami Open, în pericol să nu se dispute

După ce în primele două luni ale anului cele mai importante turnee din circuit s-au disputat, epidemia de coronavirus, răspândită din ce în ce mai agresiv pe toate continentele, pune în pericol competițiile de tenis.

ADVERTISEMENT

Primul turneu major care a fost suspendat a fost Indian Wells. La trei zile după ce în California s-a anunțat stare de alertă, din cauza coronavirusului, organizatorii competiției Masters 1000, în ATP, și Premier Mandatory, în circuitul feminin, au anunțat suspendarea turneului.

Miercuri, 11 martie, același lucru s-a întâmplat și în Florida, unde pe 25 martie urma să înceapă turneul de la Miami, unul dintre cele mai importante din circuit, de aceeași categorie ca Indian Wells.

ADVERTISEMENT

Inițial, organizatorii au anunțat că turneul se va juca la data stabilită, însă autoritățile din Florida au anunțat recent stare de alertă și turneul de la Miami are șanse mici să se dispute.

Italienii de la Sky Sports anunță că organizatorii au luat decizia de a amâna turneul, iar anunțul oficial va veni în următoarele ore.

ADVERTISEMENT

Simona Halep urma să revină în circuit chiar la Miami, după pauza provocată de accidentarea suferită la Dubai, care a forțat-o să se retragă de la Doha și Indian Wells.

FED Cup, amânat din cauza coronavirusului

ITF a anunțat miercuri că barajele și t urneul final din FED Cup nu se vor mai juca la data stabilită inițial, la jumătatea lunii aprilie.

România urma să întâlnească, pe 17 și 18 aprilie, la Cluj, play-off-ul Grupei Mondiale 1, împotriva Italiei, dar epidemia de coronavirus face imposibilă disputarea meciurilor.

Turneul final, la care România a ratat calificarea după înfrângerea suferită în fața Rusiei, al acestei ediții de FED Cup ar fi trebuit să se joace la în perioada 14 – 19 aprilie, pe zgura de la Budapesta.

ADVERTISEMENT
Tags: