Sport

Michael Jordan, donaţie de 100 de milioane de dolari în lupta contra rasismului. „Trebuie să cerem dreptatea”

06.06.2020 | 10:52
Michael Jordan donatie de 100 de milioane de dolari in lupta contra rasismului Trebuie sa cerem dreptatea
ADVERTISEMENT

În Statele Unite liniştea e departe de a se fi instaurat după ce poliţistul care s-a aşezat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd a fost arestat, împreună cu alţi trei colegi ai lui şi acuzaţia care i se aduce este omucidere voluntară.

Michael Jordan a făcut o donaţie uriaşă în lupta contra rasismului

Valul de proteste şi de mişcări de stradă, din păcate pigmentate din plin şi cu jafurile la care se dedau cei certaţi cu legea la adăpostul manifestaţiilor, este la fel de puternic şi foarte multe personalităţi din lumea sportului, jucători de culoare în principal, sprijină aceste acţiuni.

ADVERTISEMENT

Unul dintre numele cele mai mari din istoria sportului american, considerat a fi cel mai bun jucător de baschet din toate timpurile, Michael Jordan, a decis să se implice activ în lupta împotriva rasismului şi a anunţat că donează o uriaşă sumă de bani organizaţiilor create în acest scop.

Are o avere de 2,1 miliarde dolari

Cel care are o avere care se ridică la 2,1 miliarde dolari, conform Forbes, a anunţat că va dona nu mai puţin de 100 de milioane de dolari pentru forurile care au ca obiectiv eradicarea rasismului.

ADVERTISEMENT

„Sunt profund întristat, sunt îndurerat și plin de furie. Simt și văd frustrarea fiecăruia. Am suportat destul! Sunt alături de cei care luptă împotriva rasismului și a violenței asupra persoanelor de culoare din țara noastră”, a spus fostul baschetbalist.

Îndeamnă la unitate şi demonstraţii paşnice

Fostul star NBA. cu un imens impact de imagine în SUA, mai ales în rândul populaţiei de culoare, îndeamnă însă la unitate şi la proteste exprimate pe cale paşnică.

ADVERTISEMENT

„Trebuie în continuare să ne exprimăm pașnic împotriva nedreptății și să cerem dreptatea”, a continuat Jordan.

Votul poate aduce schimbările dorite

„Vocile noastre unificate trebuie să facă presiuni asupra liderilor noștri pentru a ne schimba legile. Altfel, trebuie să ne folosim de votul nostru pentru a produce schimbări.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre noi trebuie să facă parte din soluție și trebuie să lucrăm împreună pentru a aduce dreptatea pentru toți”.

ADVERTISEMENT