News

Microbuz din România, implicat într-un grav accident, în Ungaria. Sunt cinci victime, două în stare gravă

Un accident grav s-a produs sâmbătă pe autostrada M5 Szeged-Budapesta. Traficul a fost complet blocat timp de mai multe ore pe sensul către Szeged.
06.01.2024 | 23:03
Microbuz din Romania implicat intrun grav accident in Ungaria Sunt cinci victime doua in stare grava
Imagine de la accidentul de sâmbătă, de pe M5 Foto: MTI/Donka Ferenc
ADVERTISEMENT

Cinci persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare foarte gravă, într-un accident produs sâmbătă în Ungaria, pe autostrada M5, lângă Kecskemét.

Doi răniţi se află în stare critică

Presa maghiară scrie că un microbuz cu numere de înmatriculare românești, care se deplasa spre Szeged, tractând o remorcă, a părăsit șoseaua din motive inexplicabile și s-a răsturnat într-un şanţ. În vehicul se aflau șapte pasageri, cinci dintre ei suferind răni în diferite stadii.

ADVERTISEMENT

József Hangai, purtătorul de cuvânt al organizației regionale de salvare, a declarat pentru MTI că două persoane au fost rănite foarte grav, fiind chemat la faţa locului şi un elicopter pentru transportarea lor de urgenţă la spital.

În urma accidentului, tronsonul afectat al autostrăzii M5 a fost închis complet timp de câteva ore, iar traficul a fost deviat.

ADVERTISEMENT

Şi în urmă cu două săptămâni zece români au fost duşi la diferite spitale din Ungaria, după ce un microbuz a intrat în plin într-o platformă care transporta un alt microbuz, care se defectase.

De asemenea, şi acel accident s-a produs pe autostrada M5 Szeged – Budapesta, iar ambele microbuze implicate erau înmatriculate în România. Unul  dintre microbuze era defect și era urcat pe o platformă. În acel moment, a fost lovit de celălalt microbuz în care se aflau opt pasageri care mergeau la Hamburg.

ADVERTISEMENT

Trei persoane au rămas încarcerate între fiarele contorsionate, iar în total zece victime au ajuns la spital. Între acestea s-au aflat şi un bebeluş de patru luni şi o femeie însărcinată.

Aceeaşi autostradă a fost vara trecută teatrul unui alt accident cu un microbuz înmatriculat în România. Acesta a intrat în bariera laterală a autostrăzii, iar o persoană a murit pe loc.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot pe M5, în luna iulie, un român care conducea o mașină către Szeged a zburat la un moment dat peste bariera de la Kecskemét și a intrat într-un alt autoturism care transporta muncitori români și mergea către Budapesta.

Cei doi şoferi au murit pe loc, iar ulterior a fost declarat decesul şi unei a treia persoane, soţia celui decedat. În urma tragediei, o adolescentă de 16 ani a rămas orfană.

ADVERTISEMENT