News

Microbuz plin cu pasageri, implicat într-un accident grav în Galați. Un om a murit

Un accident rutier grav, în care a fost implicat un microbuz plin cu pasageri, a avut loc în Galați. Un om a murit și mai mulți sunt răniți.
06.12.2023 | 19:52
Microbuz plin cu pasageri implicat intrun accident grav in Galati Un om a murit
Microbuz cu zece oameni la bord, accident grav în Galați. Un mort și mai mulți răniți. Sursa foto: infotraficromania.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un grav accident rutier a avut loc miercuri seara în județul Galați, acolo unde un microbuz plin cu pasageri a ieșit în decor și s-a răsturnat. Din nefericire, evenimentul rutier s-a soldat cu un mort și mai mulți răniți.

Microbuz cu zece oameni la bord, accident grav în Galați. Un mort și mai mulți răniți

Din datele furnizate de IPJ Galați, accidentul a avut loc în jurul orei 17:00. Pe DN 25, în afara localității Tudor Vladimirescu, un autobuz aflat pe ruta Galați – Tecuci, condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani din comuna Ivești, s-a răsturnat în afara părții carosabile.

ADVERTISEMENT

Verificările poliției rutiere au relevat faptul că șoferul mijlocului de transport în comun ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare la ieșirea din comuna Tudor Vladimirescu. Microbuzul a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat pe o parte.

Din nefericire, în urma impactului, mai mulți pasageri au avut de suferit. Accidentul s-a soldat cu decesul unei femei în vârstă de 48 de ani, din comuna Tudor Vladimirescu. Alte 4 persoane, inclusiv conducătorul auto, au fost rănite. În momentul accidentului, în autobuz se aflau aproximativ 10 persoane.

ADVERTISEMENT

Din cele 10 persoane de la bord, o victimă este decedată şi încarcerată, două persoane sunt preluate de ambulanţa SAJ Galaţi şi SMURD Galaţi, cu traumatisme şi contuzii minore, pentru a fi transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Alte două victime sunt în curs de evaluare de medicul de pe ambulanţa SMURD tip C. Restul persoanelor autoevacuate sunt conştiente”, a transmis IPJ Galați, conform InfoTrafic România.

ADVERTISEMENT

Traficul rutier, blocat în zona producerii accidentului

Echipaje importante ISU au fost mobilizate la locul accidentului. Vorbim de echipaje de descarcerare din cadrul ISU Galați și echipaje medicale SMURD, care au acordat primul ajutor victimelor și le-au transportat la spital în vederea îngrijirilor medicale și investigațiilor.

Șoferul microbuzului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Traficul rutier a fost blocat în totalitate pentru acordarea de îngrijiri medicale și desfășurarea cercetărilor la fața locului.

ADVERTISEMENT

În urma acestui accident s-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările vor stabili cu exactitate circumstanțele tragediei rutiere.

ADVERTISEMENT