News

Accident grav în Dâmbovița. Un microbuz s-a răsturnat, a fost activat planul roșu de intervenție

Accident grav în Dâmbovița. Cel puțin opt oameni sunt răniți, după ce un microbuz s-a răsturnat. Mobilizare majoră de forțe.
31.10.2023 | 20:05
Accident grav in Dambovita Un microbuz sa rasturnat a fost activat planul rosu de interventie
Accident grav în Dâmbovița. Colaj Fanatik/ Foto Poliția Română/ ISU Dâmbovița
ADVERTISEMENT

Accident grav în Dâmbovița, marți seara, în urma căruia mai multe persoane au fost rănite. Un microbuz în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat pe DN 7, în localitatea Valea Mare, satul Feteni, la granița cu județul Argeș.

Accident grav în Dâmbovița. Un microbuz s-a răsturnat

Din primele informații, se pare că opt dintre cei 12 pasageri sunt răniți. Având în vedere amploarea evenimentului rutier, autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Victimele sunt evaluate medical.

ADVERTISEMENT

La fața locului se află un număr impresionant de forțe de intervenție. Au fost solicitate echipaje medicale din județul Dâmbovița, dar și din Argeș. Momentan, nu se cunosc detalii cu privire la starea victimelor.

„Din primele date, un microbuz în care s-ar fi aflat 12 pasageri ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat în șanț”, a transmis, marți seara, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Conform cercetărilor preliminare, accidentul a avut loc din cauza unei defecțiuni la una dintre anvelope. La un moment dat, microbuzul a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat într-un șanț.

Traficul rutier este complet blocat

Reprezentanții Centrului Infotrafic transmit că traficul rutier este blocat pe ambele sensuri de mers. „Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 7, în zona localității Valea Mare, județul Dâmbovița, un microbuz în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat lateral în afara părții carosabile, în urma unei defecțiuni asupra unei anvelope.

ADVERTISEMENT

În urma impactului 8 persoane ar fi suferit leziuni la prima vedere, însă sunt în evaluare medicală toți pasagerii. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, pentru intervenția echipajelor de specialitate”, transmite Centrul Infotrafic.

În zona respectivă se află pompierii de la Detașamentul Găești cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. De asemenea, au fost solicitate și patru echipaje SAJ Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

În sprijinul salvatorilor din Dâmbovița au ajuns și pompieri din județul Argeș. Potrivit presei locale, toate victimele sunt conștiente, iar câteva dintre ele au fost deja transportate la spital.

„Au intervenit forțe din ambele județe. Din Argeș: 5 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, 7 ambulanțe SMURD, o autospecială cu apă și spumă și un echipaj de descarcerare.

Au fost preluate 6 persoane rănite, toate cu leziuni minore și transportate la Spitalul de Urgență Pitești. Ancheta va fi efectuată de către autoritățile din Dâmbovița.”, a transmis Radu Perianu, Prefectul județului Argeș, conform Ancheta Online.

ADVERTISEMENT