News

Micuța Danka a fost ucisă. Trupul fetiței din Serbia a fost aruncat la groapa de gunoi de doi muncitori de la Serviciul Public de Apă

Danka, fetița în vârstă de 2 ani dispărută în Serbia, a fost găsită moartă. Copila era căutată în trei țări, inclusiv România, și erau avansate diverse scenarii improbabile.
04.04.2024 | 19:45
Micuta Danka a fost ucisa Trupul fetitei din Serbia a fost aruncat la groapa de gunoi de doi muncitori de la Serviciul Public de Apa
Micuța Danka a fost ucisă. Trupul fetiței din Serbia a fost aruncat la groapa de gunoi de doi muncitori de la Serviciul Public de Apă
ADVERTISEMENT

Ultima variantă implica o răpire ca în filme pusă la cale de mama fetei în colaborare cu două românce. Asta, după ce un videoclip cu o copilă care pare să fie Danka a fost făcut public. Cu toate acestea, imaginile prezentate de presa din Serbia erau neclare și nu se putea trage nicio clipă concluzia că în acele imagini e Danka.

Micuța Danka a fost ucisă de o mașină de la salubritate

În realitate fetița a fost ucisă de un autoturism care circula regulamentar. Speriați, cei doi bărbați care se aflau în mașină i-au aruncat cadavrul într-o groapă. Așadar, în aceste zile polițiștii criminaliști încearcă să găsească cadavrul fetei, aruncat undeva la groapa de gunoi de la marginea orașului Bar.

ADVERTISEMENT

Suspecții sunt doi bărbați în vârstă de 50 de ani, angajați ai Societății de Utilități Publice din oraș. Aceștia au fost prinși după urmele de sânge descoperite în portbagajul mașinii de serviciu. Cel care a confirmat moartea fetiței a fost președintele sârb Alekansdar Vucic.

”Avem vești proaste despre acest copil, poliția a arestat două persoane care au comis uciderea micuței Danka. Au mărturisit… Și acum sunt duși la locul crimei. Cu ce fel de monștri avem de-a face”, a transmis președintele Sârb.

ADVERTISEMENT

Se pare că cei doi bărbați au lovit fetița, întâmplător, după care s-au speriat și au băgat-o în portbagaj. S-au gândit că ar fi o idee bună să conducă patru kilometri pe un deal și să arunce cadavrul la groapa de gunoi, în speranța că vor scăpa.

Se pare că în timp ce autoritățile cu peste 10.000 de voluntari o căutau pe Danka, bărbații care au ucis-o cu mașina veneau periodic la groapa de gunoi pentru a se asigura că nimeni nu găsește cadavrul. Și mai trist, Danka fusese deja moartă la ora 13:52, la nici șapte minute după ce a dispărut, astfel că autoritățile au căutat-o degeaba mai bine de o săptămână.

ADVERTISEMENT

Danka a fost găsită moartă la mai bine de 9 zile de la dispariție

Sârbii au acuzat inclusiv două românce că ar fi răpit-o pe fetiță și ar fi dus-o la Viena. Una dintre femei a reacționat, de altfel, într-o publicație locală și ar putea să le ceară daune morale jurnaliștilor care au publicat imaginile.

”Ce pot să spun? Sunt în iad de duminică! Eram în Wels când am primit câteva mesaje în timpul nopții. Că un filmuleț cu chipul meu era distribuit pe toate rețelele de socializare, inclusiv la televiziunile din România și din Serbia, și că sunt căutată din cauza unui copil dispărut. În imagini sunt eu cu fiica mea”, povestește românca, vizibil revoltată de Fake News-ul propagat dinspre sârbi.

ADVERTISEMENT

Românca a cerut inclusiv ajutorul poliției din Wels pentru că a ajuns să se teamă pentru viața ei, însă a fost sfătuită să se plângă polițiștilor din Viena. Încă din momentul dispariției, poliția a instituit blocaje rutiere în zonă și a inspectat fiecare vehicul care trecea pe acolo.

S-au alăturat din primul moment efortului de căutare peste 2.000 de cetățeni, în timp ce primarul Aleksandar Milikic a anunțat că zona de căutare fusese extinsă pe o suprafață de 10 kilometri. În realitate nu aveau ce să mai salveze, pentru că Danka era moartă deja.

ADVERTISEMENT