Life

Mihaela Bilic a dezvăluit ce alimente pot înlocui apa. Ajută la hidratarea organismului: “Este miraculos”

Mihaela Bilic a spus ce alimente pot să înlocuiască apa. Contribuie la hidratarea organismului și sunt foarte accesibile.
19.03.2024 | 17:22
Mihaela Bilic a dezvaluit ce alimente pot inlocui apa Ajuta la hidratarea organismului  Este miraculos
Mihaela Bilic a spus care sunt alimentele ce pot înlocui apa. Sursa foto: Pixabay, Instagram/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a dezvăluit ce alimente pot fi consumate pentru a înlocui apa. Au multe beneficii pentru organism și ajută la hidratare. Pot fi consumate în mod regulat.

Mihaela Bilic a spus ce alimente pot înlocui apa și ajută la hidratare

Hidratarea este foarte importantă pentru buna funcționare a organismului, astfel că este important consumul zilnic de apă. Există, de asemenea, câteva alimente care pot contribui la hidratare.

ADVERTISEMENT

Laptele, de exemplu, conține 87% apă, motiv pentru care este recomandat pentru a ne hidrata, după cum a spus Mihaela Bilic. Este potrivită orice formă de lapte, indiferent că e vorba despre cel din cafea sau bătut.

Astfel, consumul de lapte poate fi de mare ajutor atunci când avem nevoie de hidratare, datorită cantității mari de apă din compoziția sa, după cum a precizat nutriționistul.

ADVERTISEMENT

“Laptele este miraculos la capitolul hidratare. Există studii comparative între consumul de apă și consumul de lapte și demonstrate că organismul nostru, datorită acestei complexități al laptelui, reține mai bine apa și folosită mai bine momentul în care vine la pachet cu nutrienții din lapte. 

În lapte avem 87% apă, iar puținul rest face diferența. Este foarte bun pentru copii, sportivi și la cei care fac efort fizic intens, care pierd apa prin transpirație.

ADVERTISEMENT

De multe ori este nevoie de hidratare și remineralizare pentru a înlocui acest lichid vital. Poate să fie laptele din cafeaua cu lapte, laptele bătut sau orice altă formă de lapte”, a explicat Mihaela Bilic la Pro TV, în cadrul emisiunii Doctor de bine.

Un alt produs care poate înlocui apa este ceaiul. Cel negru, de exemplu, conține teină și oferă un energie în plus, în timp ce ceaiul verde are în compoziție mai mulți antioxidanți.

ADVERTISEMENT

“Și ceaiul poate să fie considerat apă. În momentul în care vorbim de ceai, dacă avem ceaiul negru, acolo avem teina, care este omolog cu cafeina și ne dă și un tonus suplimentar. Dacă vorbim de ceaiul verde avem foarte mulți antioxidanți și din nou beneficii”, a mai spus specialista.

Ciorba, un aliment recomandat pentru a hidrata organismul

Un alt aliment pe care îl poți consuma pentru hidratare este ciorba. În afară de faptul că are un c0nținut de peste 80% apă, mai are și minerale datorită legumelor.

În plus, ciorba ajută și la eliminarea senzației de foame, pe lângă hidratare, acesta fiind un alt motiv pentru care este bine să o consumi cât mai des.

“Mai avem un ingredient românesc secret și anume ciorba, că tot a venit postul. Ciorba este un lichid. Avem mai mult de 80% apă. Ciorba de legume aduce și mineralele din legume.

Această combinație de substanță uscată diluată în foarte multă apă s-a observat că ține mai bine de foame decât dacă am mânca felul 2 și am bea o sticluță de apă. Nu doar hidratarea o rezolvăm cu o ciorbă, ci și senzația de foame”, a mai explicat Mihaela Bilic.

Acum ceva timp, Mihaela Bilic a spus că nu îi place apa, așa că preferă să consume ceai. În afară de faptul că ajută la hidratarea organismului, are și un gust mai bun. Ceaiul este de multe feluri, așa că reprezintă o alternativă bună la apă.

ADVERTISEMENT