Mihaela Bilic a dezvăluit cum să fierbi corect fasolea. Așa scapi de toate problemele asociate cu acest aliment de altfel foarte sănătos.
Cum trebuie să fierbi corect fasolea, conform Mihaelei Bilic. Cu acest truc nu vei mai avea parte de disconfort după ce o mănânci.
Fasolea uscată trebuie pusă la umflat încă de seara, cu apă. Apa ar trebui să fie schimbată de două sau trei ori. De asemenea, ea trebuie dată în clocot o dată.
Abia a doua oară trebuie să o lași să fiarbă complet și să prepari mâncarea.
„Trebuie pusă de cu seară la umflat în apă, pe care ar trebui să o schimbi de 2-3 ori, apoi să o dai în clocot o dată și abia a doua oară să o lași să fiarbă până la capăt și să prepari mâncarea definitiv”, a spus Mihaela Bilic.
Leguminoasele boabe sunt foarte sănătoase pentru organismul uman. Conform recomandărilor de la medicii nutriționiști, ele ar trebui să fie prezente în meniu de cel puțin două ori pe săptămână. În această categorie mai intră și mazărea, lintea sau năutul.
„Dacă ar fi să ne luăm după recomandările nutriționale, leguminoasele boabe trebuie să fie prezente în meniu de minim 2 ori pe săptămână, indiferent că e vorba de fasole, mazăre, linte sau năut”, a povestit Mihaela Bilic.
Fasolea este o alegere excelentă în alimentația zilnică datorită multiplelor beneficii pentru sănătate pe care le oferă. Fasolea este bogată în fibre alimentare, care contribuie la menținerea sănătății sistemului digestiv. Consumul regulat de fibre poate ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos.
Fasolea furnizează o varietate de nutrienți esențiali, cum ar fi fierul, magneziul, potasiul, vitaminele B și altele. Acești nutrienți sunt importanți pentru funcționarea corectă a organismului.