Life

Mihaela Bilic a explicat cum se ține corect postul: „Veți simți o stare de energie suplimentară”

Mihaela Bilic a explicat cum se ține, de fapt, postul. Celebrul nutriționist a dezvăluit cum trebuie să procedeze creștinii în această perioadă.
23.03.2024 | 13:22
Mihaela Bilic a explicat cum se tine corect postul Veti simti o stare de energie suplimentara
Mihaela Bilic, informații prețioase despre postul Paștelui. Sursa foto; colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a făcut dezvăluiri despre cum se ține corect postul. Nutriționistul a oferit mai multe informații despre cum trebuie să procedeze creștinii în această perioadă importantă.

Mihaela Bilic a dezvăluit cum se ține corect postul

Postul Paștelui este unul important pentru creștini, dar și unul dintre cele mai stricte. În cele 48 de zile, există doar două dezlegări la pește, dar Mihaela Bilic a mărturisit că, de fapt, această perioadă nu este despre mâncare.

ADVERTISEMENT

Astfel că, nutriționistul a dezvăluit că în acest interval de timp, prețioasă este relația cu foamea. Ea le-a recomandat oamenilor să încerce și să-și crească toleranța în fața acestei senzații, pentru că aceasta este ideea postului.

Prima condiție a unui post corect este să nu te simți sătul, spune Mihaela Bilic, iar mâncarea ce înainte ți se părea că ți se cuvine, să lipsească cu desăvârșire. În acest mod, oamenii se vor încărca cu energie.

ADVERTISEMENT

„Postul înseamnă mâncat mai rar și mai puțin. Este un lucru extraordinar pentru organism și dacă o faceţi fără să fiți frustrați, nu vă pedepseşte nimeni. Veți vedea că după câteva zile, în care s-ar putea să fiți puțini mai nervoși și mai irascibili.

Intervine o obișnuință și veți simți o stare de energie suplimentară. Energia nu este doar din mâncare, așa că nu vă faceți griji, nu se întâmplă nimic, nu cădem pe jos de foame”, a declarat Mihaela Bilic la emisiunea Frecvența gustului, de pe Europa FM.

ADVERTISEMENT

„Ar trebui să ne gândim mai mult la partea spirituală”

Mihaela Bilic susține că, în ciuda credințelor colective, mâncarea nu este elementul esențial al vieții și că prin distanțarea de hrană oamenii pot descoperi că existe și alte surse energie și că limitele nu există.

„Este o perioadă în care ar trebui să ne gândim mai mult la partea spirituală decât la cea alimentară și fiecare, după posibilități, ar merita să facă o astfel de încercare. Orice e mai bine decât nimic. Și dacă e o zi pe săptămâna e bine, și dacă sunt două, și dacă țineți tot postul.

ADVERTISEMENT

Important este să fie decizia voastră și să nu fie nici ca recompensă, nici ca pedeapsa pentru greșeli, păcate, sau prin intermediul lui să dobândiți o recompensă. Postul se ține pentru împăcarea cu noi și pentru a lua o pauză de la aceste plăceri de necontestat care vin din alimente”, a spus medicul nutritionist Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT