News

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, pentru a doua oară sub control judiciar în 2022. Acuzațiile aduse edilului

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost din nou pus sub control judiciar, pentru a doua oară în acest an. Ce acuzații i se aduc edilului.
15.12.2022 | 06:56
Mihai Chirica primarul municipiului Iasi pentru a doua oara sub control judiciar in 2022 Acuzatiile aduse edilului
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, pus sub control judiciar. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Miercuri, 14 decembrie, într-o serie de 24 de percheziții, zeci de funcționari ai municipalității ieșene, în frunte cu primarul Mihai Chirica ca suspect, au fost duși la audieri.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, pus sub control judiciar

Perchezițiile DIICOT au debutat la primele ore ale dimineții. Polițiștii și procurorii au ridicat mai multe cutii cu dosare. Ulterior, mai mulți oficiali, în frunte cu edilul Iașului, au fost duși la audieri.

ADVERTISEMENT

E vorba, în total, de 30 de persoane, despre care s-a spus că ”există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activități infracționale”, după cum a transmis DIICOT.

După miezul nopții, când s-au încheiat audierile, primarul Mihai Chirica anunța că a fost plasat de procurorii DIICOT sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

ADVERTISEMENT

”A fost extins cazul din 2020 al domnului Zamoşteanu (n.r. un om de afaceri din Iaşi). Bineînțeles, tot pe probleme legate de urbanism, același blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi.

Mi s-a adus calitatea de suspect şi după aceea cea de inculpat în acest dosar. Va trebui să interacţionez mai puţin cu Direcţia de Urbanism şi cei care acţionează în zonă”, a declarat primarul Mihai Chirica, după ce a ieşit de la audieri, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Acuzații de abuz în serviciu și uzurpare în cazul lui Mihai Chirica

Ulterior, Chirica a anunțat că, în perioada în care se află sub control judiciar, îşi va delega atribuţiile. Pe de altă parte, acesta încearcă să scape de decizie și spune că va contesta în instanţă verdictul procurorilor.

”Există o oarecare dezamăgire, din perspectiva aceasta, pentru că nu e tocmai aşa cum se vorbeşte. Asta se va demonstra mai departe în instanţă. E oboseală şi puţin cam mult stres pentru această situaţie”, a mai spus primarul.

ADVERTISEMENT

Avocatul lui Mihai Chirica a anunțat că clientul său este cercetat pentru opt înscrisuri legate de urbanism, 7 fapte de abuz în serviciu şi unul de uzurpare.

Este a doua oară în 2022 când procurorii decid punerea primarului sub control judiciar. Prima oară, în februarie, edilul a reușit să obțină revocarea controlului.

Acum, primarului i s-a interzis ca timp de 60 de zile să părăsească țară, să semneze documentații de urbanism și să discute cu angajații serviciului.

ADVERTISEMENT
Tags: