News

DNA, noi descinderi la Primăria Iași. Presupusele fapte de corupție verificate de procurori

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, luni, noi percheziții la Primăria Iași. Există suspiciuni de acte de corupție produse în perioada 2018-2020.
12.12.2022 | 10:37
DNA noi descinderi la Primaria Iasi Presupusele fapte de coruptie verificate de procurori
Primăria Iași, vizată de percheziții ale DNA. Suspiciuni de corupție produse în perioada 2018-2020. Sursa foto (ilustrativ): Inquam Photos / Liviu Chirica
ADVERTISEMENT

Primăria Municipiului Iași a fost vizitată din nou de procurorii Direcție Naționale Anticorupție (DNA).

Primăria Iași, vizată de percheziții ale DNA. Suspiciuni de corupție produse în perioada 2018-2020

Încă de la primele ore ale zilei de luni, 12 decembrie 2022, procurorii DNA au descins la Primăria condusă de Mihai Chirica.

ADVERTISEMENT

Inițial, nu s-au cunoscut cu exactitate detaliile operațiunii. Surse judiciare au precizat, pentru presa locală, că acțiunea procurorilor ar fi îndreptată împotriva funcționarilor din administrația locală.

Cei de la Ziarul de Iași precizau că anchetatorii au verificat modul în care s-au eliberat o serie de documente în cazul ridicării a două blocuri din oraș.

ADVERTISEMENT

Primăria Iași, ­­­­­precizări privind verificările făcute de DNA

La scurt timp după informațiile din presa locală, reprezentanții Primăriei Iași au transmis un punct de vedere pe pagina oficială de Facebook referitor la acțiunea DNA.

”În urma unor plângeri penale făcute de conducerea Primăriei Municipiului Iași în privința modalității de eliberare a unor documente de urbanism, în cursul dimineții de astăzi, 12 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au venit la sediul municipalității pentru a solicita o serie de documente.

ADVERTISEMENT

Procurorii au solicitat și primesc de la angajații Primăriei Municipiului Iași o serie de documente suport care vizează eliberarea unor documente de urbanism emise în perioada 2015 – 2020”, spun oficialii ieșeni.

DNA cercetează construirea unui imobil în zona Moara de Vânt în baza unei autorizații de construire emise în cursul anului 2015, completată printr-o autorizație din anul 2019, recepționat printr-un proces verbal emis în anul 2019 și care a beneficiat de un certificat de atestare a edificării construcției emis în anul 2020.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis luni dimineață, procurorii DNA anunță să efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2020, în legătură cu eliberarea unor documente privind autorizarea construcției, edificarea, tranzacționarea și intabularea unui imobil din municipiul Iași.

În această dimineață s-au derulat percheziții domiciliare în 3 locații, situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sedii de firma, mai informează DNA.

ADVERTISEMENT
Tags: