Sport

Mihai Neșu a retrăit momentul fatidic al accidentului: „S-a schimbat tot viitorul”

Mihai Neșu are aproape 13 ani de când a rămas paralizat. Fostul jucător al FCSB și-a adus aminte ce s-a întâmplat la Utrecht la acel antrenament blestemat.
08.12.2023 | 18:16
Mihai Nesu a retrait momentul fatidic al accidentului Sa schimbat tot viitorul
13 ani se împlinesc în 2023 de la accidentul lui Mihai Neșu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Un exemplu pentru mulți oameni cu dizabilități și nu numai, fostul fotbalist Mihai Neșu își aduce și acum aminte de clipa de coșmar care i-a schimbat complet viața.

Mihai Neșu, declarații tulburătoare despre momentul blestemat care l-a lăsat paralizat: „Nu mi-am mai simțit corpul”

Mihai Neșu a trecut peste acel moment extrem de dificil, însă are și acum pe retină tot filmul evenimentelor: „A fost o zi normală. Şi la antrenament, totul a fost ca de obicei. Doar că, atât cât a fost clipa aia a fost diferit, și s-a schimbat după aia tot viitorul”.

ADVERTISEMENT

Furat de desfășurarea jocului de la antrenament, Neșu a pierdut în timp cum a ajuns în acea poziție, însă mărturia sa este absolut cutremurătoare: „Știu doar că la un moment dat, după un duel cu un coleg nu mi-am mai simțit corpul, dar exact cum am ajuns în situația aia, nu știu”.

Fundașul stânga a realizat târziu gravitatea accidentării: „Când m-am trezit din operație mi-am dat seama că e ceva foarte grav. Și atunci a fost puțin trist dar ușor, ușor, m-am obișnuit cu situația”, a spus Mihai Neșu potrivit Observator.

ADVERTISEMENT

Mihai Neșu, distrus de Alje Schut

Mihai Neșu nu și-a mai revenit niciodată după acea accidentare, chiar dacă după multă fizioterapie a reușit să își folosească una dintre mâini. Din păcate pentru Alje Schut, va rămâne întotdeauna drept omul care i-a distrus viața „Bichonului”.

Fostul fundaș stânga a plecat de la Utrecht la un an de acel grav accident și a ajuns în Africa de Sud la Sundowns. S-a întors în fotbalul olandez în 2015 la Kozakken Boys și s-a retras din fotbal în 2016.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 42 de ani, în acest moment Alje Schut este șeful departamentului de scouting de la Utrecht. A început în 2017 ca video analist, iar apoi a devenit scouter la academia de copii și juniori.

Mărturii emoționante ale fostului jucător al FCSB

Neșu și-a concentrat toată energia și în Centrul pentru copii cu dizabilități de la Oradea, un proiect dezvoltat de fundația care îi poartă numele: „Vindecarea începe de la suflet. Din experiența mea, am observat că dacă nu ai grijă de suflet, nu poți să-ți ordonezi viața. Și cred că, pentru familiile acestea cu copii cu dizabilități, cred că au nevoie de sprijin sufletesc, ca să poată accepta crucea pe care au primit-o.

ADVERTISEMENT

Și să aibă putere de la Dumnezeu să meargă mai departe, și să ia cele mai bune decizii. De capul tău, asa, nu știu dacă reușești. Întotdeauna trebuie să ai un ajutor duhovnicesc, care să te ghideze la niște decizii importante în viață. Altfel, riști foarte ușor să deraiez.

Tot complexul e gândit să fie ceva de lux. Nu ca un snobism sau altceva, ci în ideea că mamele cu copii cu dizabilități nu au vacanță niciodată, nu merg în vacanțe cum vezi pe Facebook, în nu știu ce resorturi . Și atunci vrem să le creăm noi o cazare de lux, cu un dormitor și un living frumos, o baie frumoasă”, spunea Neșu la „România, Te iubesc”.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată