Sport

Mihai Neșu, veste minunată înainte de Crăciun. Plan important la început de 2024. Exclusiv

Mihai Neșu e foarte aproape să își vadă visul împlinit. Fanatik a aflat că fostul fotbalist al FCSB a primit vești bune înainte de Sărbători.
24.12.2023 | 17:36
Mihai Nesu veste minunata inainte de Craciun Plan important la inceput de 2024 Exclusiv
Mihai Neșu și fundația sa au investit peste 5 milioane de euro în centrul de recuperare de la Oradea. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Neșu continuă să facă performanță chiar dacă au trecut 13 ani de la momentul blestemat care i-a schimbat viața. Fundația Mihai Neșu a ajutat mii de copii, iar marele vis al fostului fotbalist e foarte aproape să fie împlinit. FANATIK are toate detaliile.

Mihai Neșu își va duce la bun sfârșit marele său vis: centrul de la Oradea va fi inaugurat anul viitor

FANATIK a aflat că sunt șanse foarte mari ca proiectul său de la Oradea să fie dus la bun sfârșit. Astfel, în primăvară primii copii vor călca pragul centrului de dizabilități și vor avea parte de cele mai bune condiții.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă lucrările nu vor putea fi finalizate 100%, centrul va fi deschis în cele din urmă, la mai bine de doi ani de la demararea lucrărilor. Cu toate astea, Fundația Mihai Neșu mai are în continuare nevoie de bani.

Din informațiile FANATIK, șantierul ar putea fi închis în această vară dacă totul va merge conform planului. În acest moment, centrul de recuperare „Sfântul Nectarie” funcționează în Oradea la parterul unui bloc din cartierul Cantemir. Locația este însă neîncăpătoare, iar la noua locație se vor putea trata zilnic sute de copii, mai ales că există pacienți din toată România.

ADVERTISEMENT

Mihai Neșu are în continuare nevoie de sprijin financiar. Costurile centrului de recuperare au ajuns la 5,5 milioane de euro

Deși inițial proiectul a fost evaluat la 3,8 milioane de euro, cheltuielile au depășit cu mult această cifră și vor ajunge cel mai probabil la suma de 5,5 milioane de euro.

Astfel, Fundația Mihai Neșu caută în continuare fonduri pentru ca lucrările să fie finalizate la termen. Cei care doresc să susțină financiar o pot face printr-un simplu SMS cu textul „CRED” la numărul 8844 și prin care să direcționeze lunar sumă de 2 euro, adică aproximativ 10 lei. Mihai Neșu a scos la vânzare pe site-ul oficial și hanorace sau tricouri colorate cu sigla fundației și care poate fi o altă formă de susținere.

ADVERTISEMENT

O altă metodă de donaţie este transferul oricărei sume de bani în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 în lei, RO13BTRLEURCRT0246793101 în euro şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 în dolari.

„Mi-au dat curaj părinții din Muntele Athos să facem proiectul ăsta. Că altfel n-aveam cum. N-aveam curaj deloc. Câteodată simt că mă depășește mult proiectul, dar ei ne-au zis că e ceva de folos și să mergem înainte cu încredere.

Noi estimasem tot proiectul la vreo 3,8 milioane de euro, dar nu ținusem cont de multe chestii. Avem în plan să luăm și foarte multă aparatură medicală de ultimă generație din străinătate. Doar pentru aia avem nevoie de un milion de euro. Cei mai mulți bani i-am strâns din campania de SMS. Peste 2 milioane de euro” – Mihai Neșu

  • 5,5 milioane de euro e costul lucrărilor la centrul de recuperare al lui Mihai Neșu de la Oradea
Tags: