Sport

Mihai Rotaru a dezvăluit pas cu pas negocierile dintre Universitatea Craiova și Alex Băluță și confirmă Fanatik: „Gigi Becali nu i-a dat un euro în plus la FCSB”

Mihai Rotaru a dezvăluit pas cu pas cum Alex Băluță a ales să meargă la FCSB pe același salariu pe care l-ar fi primit la Universitatea Craiova.
13.06.2023 | 19:59
Mihai Rotaru a dezvaluit pas cu pas negocierile dintre Universitatea Craiova si Alex Baluta si confirma Fanatik Gigi Becali nu ia dat un euro in plus la FCSB
Mihai Rotaru iese la atac după ce Alex Băluță a ales FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Patronul oltenilor este teribil de supărat pe fostul jucător al clubului, despre care a spus că greșește când a ales să meargă la București, fiind convins că FCSB nu poate să îl gestioneze la fel de bine. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate povestea transferului lui Alex Băluță la FCSB, care își dăduse OK-ul să meargă la Universitatea Craiova.

Mihai Rotaru iese la atac după ce Alex Băluță a ales FCSB

Mihai Rotaru a ieșit la atac după ce Alex Băluță a ales să meargă la FCSB: „Nu există varianta mea, există ce s-a întâmplat. Aseară am spus că nu mai vorbesc despre persoane care nu mai există.

ADVERTISEMENT

Dar am auzit astăzi niște declarații care m-au deranjat. Când Băluță, crescut de noi, a terminat contractul cu Academia Puskas l-am sunat acum 4 săptămâni și mi-a spus că e jucător liber de contract și că prima lui opțiune e să joace în străinătate. I-am spus că e pe masă o ofertă pentru el, să își caute tot ce se poate și dacă nu găsește să vină la noi. 

I-am dat salariul pe care îl ia acum la FCSB, încă nu venise Alex Mitriță. M-a sunat acum zece zile să mă întrebe dacă putem vorbi, i-am spus că eram în București și i-am spus când vin în Craiova. M-am întâlnit cu el și mi-a spus să discutăm direct cu impresarul”.

ADVERTISEMENT

„I-am spus că e copilul nostru și că discutăm noi doi. Am avut o discuție cu el, i-am spus salariul și că mi-e greu să-i dau bani la semnătură. Noi semnasem cu Mitriță, nu-i dădusem bani la semnătură și n-ar fi fost corect față de el.

Am intrat și pe video call cu impresarul, i-am spus că ne dorim să-l luăm înapoi și credem că pentru el ar fi o mutare foarte bună, mai ales că acasă e respectat”, a mai spus Mihai Rotaru, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„I-am spus lui Gigi că eu cred că e o greșeală să îl ia pe Băluță!”

„Are un impresar italian. Am vorbit, a rămas că în 2 zile ne dă un răspuns, că nu se grăbesc și că își iau timp pentru a se gândi. Mi-a spus că l-a căutat Gigi pe același salariu plus niște bani la semnătură.

L-am sunat după două zile, n-a răspuns, mi-a răspuns impresarul, i-am propus un comision, dar i-am spus să ne mișcăm pentru că vrem să ne facem planurile.

ADVERTISEMENT

Mi-a spus că nu intenționează să semneze mai devreme de o săptămână. I-am vorbit despre FCSB, i-am spus că noi credem că e o greșeală mare să meargă la FCSB, noi îl știm pe Alex de când era mic.

Ne-am întâlnit la botez la Mitriță și i-am spus că are tot banii de la Gigi și că îi dau 100.000 de euro la semnătură, dar 50.000 de euro îi dau lui Mitriță și el face cum dorește el. Mitriță a spus că nu vrea banii ăia, a fost mai mult în glumă.

Nu intru în discuția cu jocurile de noroc, colegii mei sunt mai supărați pe el pentru că ei umblau seara după el să-l ducă acasă. Contractul era pregătit și m-a sunat Alex Băluță să mă anunțe că merge la FCSB.

I-am spus că eu cred că e o greșeală și l-am întrebat de ce merge pe același salariu acolo și mi-a spus că asta e alegerea sa și că nu mai are de gând să se întoarcă. Am rămas mut pentru câteva secunde, abia acum încep să îmi revin”, a continuat Mihai Rotaru.

„L-am sunat pe Gigi și i-am spus că nu e Alex Băluță pentru el, pentru că Alex are niște probleme mai speciale și noi știm cum să-l luăm pe el. Gigi nu a schimbat nimic, nici nu avea de ce, dar asta a fost discuția.

Rațiunea a fost așa: cu 6-7 luni înainte să plece la Sparta Praga a venit la mine și mi-a spus că vrea să meargă la FCSB. E un neadevăr că n-a avut oferte, pentru că a avut o ofertă de la noi de 20.000 de euro pe lună. 

El trebuia să spună că are nevoie de bani sau că îi vrea pe toți acum, dar nu, el m-a sunat și mi-a spus că merge la FCSB. Trebuia să-mi spună de la început că vrea să joace în Europa sau că vrea să meargă în București și să nu mai stea la Craiova. 

Gigi nu are niciun pact cu mine, i-am spus doar că nu licitez, dar nu vorbim de pact aici. Repet, ca să fie sânge, trebuie să fie un prădător, l-am găsit. Nu știu ce s-a întâmplat, nu știu lucrurile care circulă pe rețelele de socializare. Craiova e un oraș care nu uită și nu iartă.

Dacă primea 10 euro mai mult la Gigi înțelegeam, dar când e aceeași sumă permiteți-mi să nu înțeleg. Plus că viața din București, pentru un fotbalist ca Alex Băluță, e cam cu 3.000 de euro mai scumpă decât viața în Craiova. Nu mă mai interesează subiectul Băluță de-acum.

Am discutat cu el, am discutat cu impresarul, i-am dat aceeași sumă ca FCSB-ul și după m-a anunțat că nu ia în calcul și că vrea să meargă la FCSB. La Craiova s-ar fi ținut cont la sistemul de joc de Băluță. Băluță avea locul lui în echipă, ar fi fost un om important la noi”, a mai spus Mihai Rotaru.


  • 6,00 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 sezonul viitor: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT