Sport

Mihai Stoica, impresionat de o echipă din SuperLiga: „Este cea mai mare surpriză!”

Mihai Stoica e impresionat de Petrolul Ploiești, lider în SuperLiga în play-out. „Lupii galbeni” au 7 victorii în 2023.
06.05.2023 | 21:14
Mihai Stoica impresionat de o echipa din SuperLiga Este cea mai mare surpriza
ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a vorbit în termeni laudativi despre Petrolul, chiar dacă ploieștenii nu pot participa în cupele europene deși sunt aproape să câștige play-out-ul din SuperLiga.

Mihai Stoica îi felicită pe cei de la Petrolul: „O serie extraordinară”

Mihai Stoica e de părere că Petrolul este revelația din SuperLiga: „Pentru mine, Petrolul este cea mai mare surpriză. Câteodată eşti tentat să evaluezi un adversar după cum se prezintă când joci tu cu el, echipa la care eşti.

ADVERTISEMENT

Cu noi (n.r. FCSB – Petrolul 4-1), mi s-a părut un adversar «soft» (n.r.- moale, în limba engleză), după aia a venit seria extraordinară, şi pe fondul unui joc bun”, a spus managerul general al FCSB, pentru Orange Sport.

Echipa antrenată de Florin Pîrvu a trecut prin grave probleme financiare și după ce a ratat play-off-ul, părerea că se îndreaptă spre faliment, până când a fost revitalizată de venirea salvatoare a lui Marian Copilu.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica are dreptate. Petrolul Ploiești, parcurs excelent în 2023

Petrolul Ploiești e lider în play-out cu 34 de puncte, trei peste FC U Craiova 1948, iar „lupii-galbeni” au reușit șapte victorii în 2023 după plecarea lui Nae Constantin și a mai multor jucători printre care Gabi Tamaș și Mirko Ivanovski.

Rezultatele înregistrate de Petrolul în 2023

CS Mioveni – Petrolul 1-0
Petrolul – Chindia 1-2
FC Botoșani – Petrolul 5-0
Petrolul – Hermannstadt 2-0
Farul – Petrolul 2-0
Petrolul – CFR Cluj 2-5
FCSB – Petrolul 4-1
Petrolul – CSU Craiova 0-1
FC Argeș – Petrolul 0-1
Petrolul – UTA 1-0
FCU Craiova – Petrolul 0-1
Petrolul – CS Mioveni 2-0
Petrolul – U Cluj 0-2
FC Voluntari – Petrolul 2-2
Petrolul – FC Botoșani 1-0
Chindia – Petrolul 1-2 

ADVERTISEMENT

Astfel, „petroliștii” pot câștiga play-off-ul însă nu vor juca barajul pentru cupele europene deoarece conducerea clubului nici măcar nu s-a gândit să aplice pentru a lua licența necesară.

FC U Craiova 1948 va juca aproape sigur barajul pentru Europa

Horia Ivanovici a analizat la FANATIK SUPERLIGA lupta pentru primele locuri în play-out și l-a felicitat deja pe Marcel Pușcaș pentru că FC U Craiova 1948 va disputa în proporție de 90% barajul decisiv pentru calificarea în cupele europene, unde ar putea întâlni chiar FCSB.

ADVERTISEMENT

Președintele Craiovei rămâne însă rezervat: „Dacă urăsc ceva în fotbal, fiind de atâția ani angrenat în activitatea asta, sunt predicțiile. Nu mă pot abține să spun că încă nu e sigur. Tu spui 90%, dar pe mine mă interesează ăilalți 10% să nu se întâmple. Altfel aș fi suporter, n-aș fi conducătorul unui club. De-aia nu-mi place să vorbesc înainte de meci, nu-mi plac festivismele, declarațiile înainte meci și lucrurile care pot deturna atenția”.

Pușcaș a vorbit și despre situația „lupilor galbeni”: „Știu că Petrolul nu au licență. Trăim în România și se poate întâmpla orice. Mă mir că s-a ajuns la un asemenea nivel”.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,55 este cota pentru „ambele echipe înscriu sau peste 2,5” la meciul FCSB – Sepsi

ADVERTISEMENT