Sport

Mihai Stoica, impresionat de un „tricolor” în înfrângerea din Bosnia. „Seamănă cu Pintilii. Nu trebuie să lipsească din națională”

România a rămas fără victorie în Liga Națiunilor după meciul cu Bosnia și Herțegovina, dar managerul celor de la FCSB, MM Stoica, a remarcat un jucător care nu trebuie să lipsească de la următoarele acțiuni.
08.06.2022 | 19:14
România a rămas fără victorie în Liga Națiunilor după meciul cu Bosnia și Herțegovina, dar managerul celor de la FCSB, MM Stoica, a remarcat un jucător care nu trebuie să lipsească de la următoarele acțiuni.
ADVERTISEMENT

Dincolo de amărăciunea unui nou eșec al naționalei României, oamenii de fotbal au găsit și lucruri pozitive după meciul pierdut de ”tricolori” la Zenica, 0-1 cu Bosnia și Herțegovina.

Mihai Stoica, despre jucătorul pe care l-a remarcat: ”Seamănă cu Mihai Pintilii”

Mihai Stoica, managerul general al vicecampioanei FCSB, a nominalizat fotbalistul care l-a impresionat în meciul cu Bosnia și Herțegovina, pierdut de România în etapa a doua din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

”Marius Marin a făcut un joc bun. Este un jucător agresiv, este un jucător care, în opinia mea, nu trebuie să lipsească din echipa naţională.

Este un jucător bun şi chiar cred că n-avem neapărat nevoie de un închizător de 1.90 metri, nu, noi putem să fim dinamici şi agresivi cu jucători chiar dacă sunt scunzi.

ADVERTISEMENT

Mie mi-a plăcut de prima dată când l-am văzut. Şi la echipa naţională de tineret, chiar dacă a fost accidentul ăla, că a luat roşu imediat cum a intrat, dar este un jucător bun.

Este un jucător care îşi face foarte bine treaba. Nu-l văd jucând prost. Este un jucător inteligent, joacă pe calităţile lui, nu vrea să pară altceva decât este. Se aseamănă un pic Pintilii, că recuperează şi joacă rapid, simplu”, a declarat MM Stoica, pentru Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Cine este Marius Marin

În vârstă de 23 de ani, Marius Marin este un produs al ASU Poli Timișoara. De șase ani evoluează în Italia și o face la un nivel ridicat. Este titular de drept la Pisa, echipă alături de care a ratat recent, la mustață, promovarea în Serie A.

La 18 ani a fost achiziționat de Sassuolo. Evident că vârsta fragedă și lipsa experienței l-au împiedicat să se impună la formația la care în prezent este legitimat căpitanul ”tricolorilor”, Vlad Chiricheș.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2017/2018 a fost împrumutat la Catanzaro și din acel moment cariera lui a intrat pe o pantă ascendentă. Titular în 21 din 28 de partide disputate, Marius Marin ajungea la Pisa, tot sub formă de împrumut în vara anului 2018.

Nu a avut deloc probleme de adaptare, iar la finalul perioadei ”de probă” era achiziționat definitiv pentru 400.000 de euro.

În octombrie 2019 a debutat și în echipa națională de tineret a României și a fost căpitanul ”micilor tricolori” la ultimul turneu final de campionat european la care naționala noastră a evoluat.

În acest moment, Marius Marin este evaluat de transfermarkt la 3 milioane de euro și, în ciuda ratării promovării în Serie A, mijlocașul este pe radarul mai multor cluburi din prima ligă a Italiei.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,80 este cota pentru „număr exact de goluri 2” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT