Sport

Mihai Stoica s-a enervat în direct la TV, după penalty-ul ratat de Albu în CFR Cluj – Rapid 1-0: „Nu suport să mă facă cineva orb”

Prima etapă a produs și primul scandal din SuperLiga. Mihai Stoica „a luat foc” după CFR Cluj - Rapid 1-0, când giuleștenii au ratat o lovitură de pedeapsă în prelungiri.
17.07.2022 | 10:42
Mihai Stoica sa enervat in direct la TV dupa penaltyul ratat de Albu in CFR Cluj  Rapid 10 Nu suport sa ma faca cineva orb
Gigi Becali l-a sunat pe Mihai Stoica în direct la TV. Foto: Captură YouTube Orange Sport
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câștigat primul meci oficial din acest sezon. În prima rundă din SuperLiga, campioana en-titre a trecut cu emoții de Rapid. Gazdele s-au impus cu 1-0, după ce echipa lui Adrian Mutu a ratat în prelungiri un penalty dictat cu VAR.

Mihai Stoica, plin de nervi după ce Albu a ratat penalty în CFR Cluj – Rapid 1-0, iar lovitura de pedeapsă n-a fost repetată de arbitri

Alexandru Albu a executat pentru echipa lui Adrian Mutu, dar Cristi Bălgrădean a apărat. Înainte ca fotbalistul Rapidului să șuteze, portarul ardelenilor avea un singur picior pe linia porții. Managerul general al FCSB-ului, Mihai Stoica susține că lovitura de pedeapsă trebuia rerepetată și că arbitrii au semi-viciat rezultatul.

ADVERTISEMENT

„Rapidul a arătat mai bine pe final. E o semi-viciere de rezultat, faptul că unii nu cunosc regulamentul nu ne exonerează de piciorul lui Bălgrădean! E clar, stângul e în fața liniei porții. 

Îți citesc ce spune regulamentul: ‘Noua regulă impune goalkeeperilor să poziționeze ambele picioare în contact direct cu linia de poartă’. Trebuia repetat penalty-ul și cartonaș galben pentru Bălgrădean. Ar trebui să-i cheme de la vestiar și să se repete. 

ADVERTISEMENT

Ar trebui ca Mitruți (n.r. asistentul #1) și cei din camera VAR să vină explice de ce nu au repetat. Să spună că nu au știut sau ‘am știut și n-am vrut’. Nu există altceva! Nu există ‘n-am văzut’! 

Am tot primit mesaje că nu văd bine, nu suport să mă facă cineva orb, că nu sunt, încă văd! Trebuia repetat penalty-ul. Ce se întâmpla după… poate apăra Bălgrădean și la ora asta”, a spus Mihai Stoica la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Ce spune regulamentul

Conform regulamentului, lovitura de pedeapsă a fost executată și apărată corect. Portarul lui CFR Cluj a avut ambele picioare pe linia porții și s-a deplasat doar când Albu a șutat în minge.

Începând cu sezonul 2022/2023, regulamentul în cazul loviturilor de pedeapsă a suferit mici ajustări. În locul pasajului care prevedea că portarul trebuie să aibă MINIMUM un picior pe linia porții în momentul executării penalty-ului, legiuitorii au ales varianta:

ADVERTISEMENT

„Portarul trebuie să aibă ambele picioare pe sau deasupra liniei porții PÂNĂ în momentul în care este executată lovitura”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,93 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la FCSB – U Cluj. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT