Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mihai Stoichiță are soluția pentru revitalizarea lui Tavi Popescu: „Acolo trebuie să joace!”

Octavian Popescu nu a reușit să se impună în acest sezon la FCSB. Introdus ca titular în partida de la Iași, Popescu a avut o evoluție ștearsă și a fost schimbat la pauză.
22.12.2023 | 09:37
Mihai Stoichita are solutia pentru revitalizarea lui Tavi Popescu Acolo trebuie sa joace
Mihai Stoichita stie cum poate fi revitalizat Octavian Popescu. foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu a fost titular în partida pe care FCSB a jucat-o în compania celor de la Poli Iași. Evoluția acestuia nu a fost una pe placul băncii tehnice, care l-a scos din teren după doar 45 de minute. Lipsa de formă a lui Popescu a fost analizată de către Mihai Stoichiță.

Octavian Popescu, jucat pe o poziție greșită

“După ce ați vorbit, este o improvizație Tavi Popescu ca vârf, dar nu prea merge. Dacă analizezi jocul lui Tavi Popescu trebuie să observăm care au fost realizările. A fost atunci când a intrat driblând din partea stângă și reușind goluri senzaționale la colțul lung, fel și fel de execuții.

ADVERTISEMENT

De acolo din centru dacă ia mingea și driblează se duce și trage în steagul de la colț pentru că nu ai unde să tragi în altă parte. E logica lucrurilor. Este un jucător căruia trebuie să-i dai foarte multă libertate.

Tavi trebuie dezvoltat, părerea mea, trebuie dezvoltat la calitățile pe care le are și le poate folosi numai în anumite poziții în teren. E clar pentru mine. Degeaba încerci tu, poate ajungi o dată din lipsă de material de a forma o echipă”, a declarat Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Popescu are 2 goluri în acest sezon de SuperLiga

Octavian Popescu s-a făcut remarcat la FCSB din postura de aripă stângă. Din păcate pentru el, forma lui Florinel Coman îl împierdică să joace constant pe postul său preferat. Coman a și marcat, de altfel, 2 goluri în partida de la Iași. Astfel, FCSB a fost nevoită să îi facă loc pe alte poziții în teren, poziții pe care Popescu nu a reușit să dea același randament.

“Dar în rest, dacă vrei să faci un pilon de rezistență dintr-un copil… eu l-aș juca extremă stângă, mijlocaș stânga în 4-3-3. Pe Tavi poți să-l joci, determinându-l să joace și faza de apărare, ceea ce poate nu e un tip care nu, intern stânga.

ADVERTISEMENT

Dar, acum trebuie să ții cont, într-adevăr la FCSB spune toată lumea că Florinel Coman care toată lumea spune că e cel mai bun jucător din țară și cel mai în formă. Intern stânga poate să joace Olaru. Deci jucătorii cei mai în formă pe care îi ai ar trebui să-i dai la o parte.

Singura variantă, să spunem cea deficitară, este cea de vârf. Vorbesc de cazul Tavi Popescu, pentru că nu este un jucător de ignorat și de pierdut. E un talent, cum îl văd la antrenamente te pune pe gânduri la ce posibilități are. Trebuie să-l pui în valoare”, a completat Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO. Emisiunea este live de la 10:30 și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

ADVERTISEMENT