News

Mihai Tudose, în premieră despre șansele lui Iohannis la șefia NATO. Ce susținere primește de la PSD

Mihai Tudose spune ce crede despre reușita lui Iohannis la conducerea NATO. „Nu se arunca el cu capul înainte unde nu e nici o șansă”
22.03.2024 | 22:49
Mihai Tudose in premiera despre sansele lui Iohannis la sefia NATO Ce sustinere primeste de la PSD
Klaus Iohannis, alături de contracandidatul său, Mark Rutte / Foto: Administrația Prezidențială
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis are șanse să ajungă secretar general al NATO, după ce mandatul actualului șef al Alianței, Jens Stoltenberg, se va încheia, este de părere europarlamentarul PSD Mihai Tudose.

„Altfel nu se arunca cu capul înainte”

Mihai Tudose, fost premier al României, a opinat că președintele Klaus Iohannis poate ajunge secretar general al NATO, după ce liderul Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, își va încheia mandatul, în toamnă.

ADVERTISEMENT

Mihai Tudose a apreciat că, din câte îl știe pe șeful statului român, „nu se arunca cu capul înainte” într-o cursă unde n-ar avea șanse.

„Nu cred că domnul preşedinte Klaus Iohannis, cunoscându-l, cât îl cunosc, se arunca cu capul înainte într-o chestie unde nu e nici o şansă”, a spus europarlamentarul PSD, scrie News.ro.

ADVERTISEMENT

PSD îl susține

Întrebat dacă social-democrații îi dau șanse președintelui României să conducă cea mai mare alianță militară, Tudose a răspuns: „Evident că dăm, altfel nu l-am mai susţine, că nu susţii pe cineva care nu are şanse”.

De altfel, PSD va susține candidatura oricărui român la vârful unei structuri din UE sau la nivel mondial, cu condiția să fie „sănătoasă la cap”, a precizat Tudose, și că a colaborat „foarte bine” cu președintele în perioada când a fost premier.

ADVERTISEMENT

Mai mulți oameni politici sau analiști îi acordă lui Klaus Iohannis șanse în cursa spre conducerea NATO, chiar dacă unele țări occidentale (inclusiv puteri nucleare) au transmis că îl susțin pe premierul olandez Mark Rutte în această cursă.

Un rol important în nominalizarea secretarului general al Alianței îl au Statele Unite. La 12 martie, Klaus Iohannis a anunțat oficial că candidează pentru succesorul lui Jens Stoltenberg,

ADVERTISEMENT