Sport

Mihai Vigariu, IT-istul care a înconjurat de două ori pământul. Practică unul din cele mai grele sporturi

De meserie IT-ist, Mihai Vigariu este un sportiv total. Un accident l-a motivat să se apuce de una dintre cele mai grele discipline.
11.10.2021 | 18:08
Mihai Vigariu ITistul care a inconjurat de doua ori pamantul Practica unul din cele mai grele sporturi
ADVERTISEMENT

Mihai Vigariu este un erou. Nu întâmplător a câștigat recent Campionatul Național pe distanță medie ”HERO 2021”, la Mamaia.

Este cea mai importantă competiție de triatlon din sud-estul Europei, la care au lua startul peste 500 de sportivi.

ADVERTISEMENT

Accidentul de motor și pasiunea pentru triatlon a lui Mihai Vigariu

IT-istul român Mihai Vigariu nici nu se gândea în urmă cu 8 ani că va deveni unul dintre ce mai buni practicanți de triatlon. Și nu ne referim doar la cei mai buni triatloniști din țară, ci din lume.

În urmă cu opt ani a suferit un accident de motor și a rămas fără o bucată importantă de os. A urmat perioada cea mai grea în care s-a luptat cu incertitudinile medicilor și dorința lui de a face sport.

ADVERTISEMENT

Medicii nu-i mai dădeau nicio șansă să practice vreun sport. A luat în greutate și a ajuns să cântărească 124 de kilograme. Într-o zi a spus stop sedentarismului.

”După accident mi-am dat seama că nu mai pot să fac sală cum făceam înainte, iar un prieten mi-a recomandat să încerc triatlonul.

ADVERTISEMENT

Am fost în vreo cinci, șase locuri să primesc sfaturi postoperatorii, dacă ar trebui să intervin să pun o tijă, pentru că de 8 ani am lipsă un os”, își începe Mihai Povestea.

Nu doar că majoritatea medicilor nu mai credeau că va putea să practice vreun sport, ba chiar au încercat să-l convingă să-și accepte soarta.

ADVERTISEMENT

”Băiete ești IT-ist, lucrezi pe calculator, stai liniștit să îți câștigi o pâine, să te închizi la cămașă, să te bărbierești”, a fost ”sfatul” medical care l-a ambiționat pe Mihai Vigariu să continue să creadă în propriile forțe.

S-a luptat cu kilogramele și a ajuns în Top-ul triatloniștilor Full Iron Man

Mihai Vigariu a simțit că trupul îl ascultă. S-a luptat mai întâi cu kilogramele, apoi a bătut la porțile performanței. S-a îndrăgostit de triatlon și nu a precupețit nici un efort pentru a-și împlini visul de a concura la cel mai înalt nivel.

A participat de două ori la Campionatul Mondial din Hawaii, iar pentru acest lucru a făcut de două ori înconjurul planetei și a plătit din propriul buzunar sume importante de bani.

”Am plecat din România, în State, în Los Angeles, după, în Hawaii, apoi în Asia, am făcut niște cantonamente în Thailanda, curse în Malaysia, după, m-am întors în Bahrain, apoi am revenit în România. A durat cam trei luni”, rememorează Mihai.

Întrecerea din Kona, Hawai, acolo unde are loc anual Campionatul Mondial de Full Iron Man, este cea mai tare competiție dedicată celor mai puternici atleți.

”Este visul oricărui triatlonist, Hawaii este Mecca triatlonului. Pentru cei care sunt în lumea Iron Man competiția asta e cum sunt Jocurile Olimpice”, spune Mihai.

Însă, ca să ajungi la Campionatul Mondial din Hawaii ai nevoie nu doar o condiție fizică impecabilă, ci și de foarte mulți bani.

”Doar taxa de înscriere este 1.200 de dolari. Chiar dacă ai banii, nu poți să îi dai. Alergi mai întâi la o cursă, obții locul, după plătești taxa.

Dar această taxă e doar brelocul de la mașină, după vin alte cheltuieli. O deplasare acolo te duce la 5.000-6.000 de euro”, încheie Mihai Vigariu.

ADVERTISEMENT