News
notix pixel id

Mihail Boldea, fost deputat, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. În primă instanță primise 6 ani cu executare

24.07.2020 | 12:33
Mihail Boldea, fost deputat, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. În primă instanță primise 6 ani cu executare
Mihail Boldea, fost deputat, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. În primă instanță primise 6 ani cu executare. Sursa foto: stirileprotv.ro
ADVERTISEMENT

Mihail Boldea, fost deputat PDL, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ)

În primă instanță, fostul membru al partidului aflat în trecut la guvernare, PDL, primise o condamnare de 6 ani cu executare.

Decizia dată vineri de magistrații de la ÎCCJ este una definitivă, ceea ce înseamnă că Boldea nu va face nicio zi de pușcărie în această speță.

ADVERTISEMENT

Fostul deputat Mihail Boldea a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv joi, pe fostul deputat PDL Mihail Boldea, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru spălare de bani în dosarul “Aviasan”. În primă instanță, în februarie 2016, fostul parlamentar primise o sentință mult mai grea: 6 ani cu executare.

Boldea a fost acuzat în legătură cu obținerea frauduloasă a unui teren de 39 ha, prejudiciul calculat de DNA în acest caz fiind de 21 milioane euro, transmite Agerpres.

ADVERTISEMENT

În urmă cu șase ani, Boldea primise o condamnare de 6 ani închisoare cu executare la Curtea de Apel Braşov pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, 14 infracţiuni de şantaj, fals în declaraţii şi spălarea banilor.

Sursa citată mai notează faptul că, în acest dosar, pedepse reduse au primit şi ceilalţi inculpaţi. Astfel, Matei Oprea, Valentina Cojocaru şi Marosy Mircea au fost condamnaţi la câte 3 ani cu suspendare pentru spălare de bani, iar Costache Roşca, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a fost achitat pentru şantaj.

ADVERTISEMENT

Ce acuzații i-au adus procurorii DNA lui Boldea

Tot vineri, Instanţa supremă a mai decis confiscarea sumei de 37.235 euro de la Mihail Boldea şi ceilalţi trei inculpaţi condamnați. Procesul în acest caz a durat şapte ani, dosarul fiind trimis în instanţă de DNA în octombrie 2013.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Boldea că ar fi obţinut, alături de un grup de alte cinci persoane, în mod ilegal proprietatea asupra terenurilor de sub pistele de aterizare ale bazei de aviaţie utilitară Aviasan din Galaţi.

ADVERTISEMENT

Este vorba de 39,61 hectare de teren aflat în proprietatea publică a statului şi situat în intravilanul oraşului Galaţi, a cărui valoare a fost estimată în instanţă la 8.614.800 de euro.

Pe lista acuzaţiilor se numără şantajul, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, luarea de mită, darea de mită, falsul intelectual, uzul de fals, falsul în declaraţii, asocierea pentru săvârşirea de infracțiuni, spălarea de bani şi mai multe infracțiuni la legea contabilității.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri