News

Miliardar celebru, mort în accident de mașină. Detalii cutremurătoare de la locul impactului

Miliardarul indian Cyrus Mistry, fost președinte al grupului Tata, a murit la 54 de ani într-un cumplit accident de mașină. Alți doi pasageri din mașină au ajuns la spital, în stare gravă.
05.09.2022 | 12:37
Miliardar celebru mort in accident de masina Detalii cutremuratoare de la locul impactului
Un miliardar indian a murit într-un accident. Foto: NDTV
ADVERTISEMENT

Mistry se afla într-un Mercedes, alături de trei persoane, și se deplasa spre Mumbai. Conform BBC, alte două persoane au fost rănite grav.

Miliardarul Cyrus Mistry a murit într-un accident de mașină

Miliardarul a murit pe loc, după ce mașina a lovit un separator pe șosea, în timp ce traversa un pod. Persoanele rănite au fost transportate de urgență la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Vestea l-a șocat inclusiv pe premierul indian Narendra Modi, cel care a anunțat că moartea miliardarului este o ”mare pierdere” pentru lumea afacerilor, conform NDTV.

”A fost un lider de afaceri promițător care a crezut în abilitățile economice ale Indiei. Dispariția sa este o mare pierdere pentru lumea comerțului și a industriei”, a transmis Modi pe Twitter. Ministrul transporturilor din India, Nitin Gadkari, a fost la rândul său întristat de vestea morții miliardarului.

ADVERTISEMENT

”Sunt întristat să aflu despre decesul fostului președinte al companiei Tata Sons, Cyrus Mistry, într-un accident rutier în apropiere de Palghar, Maharashtra”, a transmis ministrul.

Poliția a demarat o anchetă pentru a afla în ce condiții s-a produs accidentul rutier, la ordinul expres al ministrului adjunct al statului Maharashtra.

ADVERTISEMENT

Cu o avere de 29 de miliarde de dolari, Cyrus Mistry a demisionat din funcția de președinte al companiei Tata în 2016, fiind criticat pentru performanțele slabe pe care le-a obținut la conducerea acestui gigant din India. Locul său a fost luat de Ratan Tata, potrivit sursei citate. Familia îndurerată, precum și reprezentanții companiei Tata Sons nu au dorit să comenteze moartea miliardarului.

Situația e tragică în India, țară unde în 2019 au avut loc 449.002 accidente. Nu mai puțin de 151.113 de oameni au murit doar în 2019, iar dacă e să luăm în considerare statisticile din ultimii 5 ani vorbim de peste 750.000 de morți pe drumurile din India.

ADVERTISEMENT

Starea proastă a drumurilor precum și lipsa clară a unor reguli duce la aceste cifre amețitoare. Potrivit datelor oficiale, șoferii care cunosc și respectă orice regulă de circulație sunt într-un număr extrem de mic.

ADVERTISEMENT