News

Ministerul Apărării a dat drumul la angajări. Ce condiții trebuie să îndeplinești la probele fizice

15.04.2021 | 21:48
Ministerul Apararii a dat drumul la angajari Ce conditii trebuie sa indeplinesti la probele fizice
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării a dat drumul la angajări. Vă spunem mai jos ce condiții trebuie să îndeplinești la probele fizice și care este calendarul probelor scrise.

Sunt disponibile peste 1000 de locuri pentru înscrieri pentru cei care-și doresc o carieră în domeniu. Acestea se pot face până la data de 29 aprilie.

ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că sunt diponibile 108 locuri de ofițeri în academiile militare și UNAp, învățământ universitar militar, 484 de locuri de maiștri militari și 591 de locuri de subofițeri, învățământ postliceal militar.

Ministerul Apărării a dat drumul la angajări. Ce condiții trebuie să îndeplinești la probele fizice

„Până la dată de 29 aprilie, ora 12:00, se fac înscrieri pentru ofițeri (108 locuri în academiile militare și UNAp) – învățământ universitar militar, maiștri militari (484 de locuri) și subofițeri (591 de locuri) – învățământ postliceal militar. Dacă doriți să urmați învățământul universitar sau postliceal militar, puteți să va înscrieți și să obțineți mai multe informații contactand un recrutor de la biroul informare-recrutare care funcționează în cadrul centrului militar din județul/sectorul în care aveți domiciliul”, anunță MApN pe pagina de Facebook dedicată recrutării.

ADVERTISEMENT

Cei ce își doresc să urmeze o carieră în domeniu trebuie să fie elevi în clasa a XII-a sau să aibă maxim 28 de ani, împliniți anul acesta și diploma de bacalaureat. Candidații vor avea de trecut mai multe probe.

Examenul de admitere include proble psihologice, de aptitudini și de personalitate, probe fizice și un interviu de evaluare finală, prin care se urmărește orientarea vocaţională a candidaţilor. La data de 23 iunie va vor avea loc probele la matematică, informatică și limba engleză pentru instituțiile de învățământ superiori (ofițeri).

ADVERTISEMENT

Pentru subofițeri, probele vor fi la data de 1 august, și se vor da la matematică și la limba engleză. În data de 3 august începe admiterea pentru maiștri militari, iar problele vor fi aceleași ca și la subofițeri.

Probele fizice implică parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ. Acesta conţine zece elemente pe un circuit de 90 m lungime şi evaluează nivelul de dezvoltare a deprinderilor motrice de bază ale candidaților, viteza, îndemânarea, rezistenţa, forţa.

ADVERTISEMENT

MapN anunță că tracțiunile au fost înlocuite cu flotări. Traseul pe care concureții trebuie să îl parcugă cuprinde săritura în lungime, aruncarea mingilor la țintă, flotări, deplasearea în echilibru pe bănci de gimnastică, rostoggolirea înainte din ghemuit în ghemuit, escaladarea unui obstacol, sărituri în spații marcate, tâtârea pe sub un obstacol, ridicarea și transportul de gruetăți, alergare de viteză. A doua probă sportivă este alergarea de rezistență.

Înscrierile se vor face prin completarea unei fișe de contact cu datele de identificare și opțiunile privind cariera militară la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțin cu domiciliul sau online. Tot acolo sau pe pagina de Facebook destinată, cei ce își doresc o carieră în domeniu pot obține informații suplimentare.

ADVERTISEMENT
Tags: