News

Ministerul Educației, anunț important privind școlile închise din cauza ninsorilor. Când revin elevii în bănci

Școlile din țară închise luni, 27 noiembrie, din cauza ninsorilor, nu vor sta mult timp așa. Ministerul Educației a anunțat când revin elevii în bănci.
27.11.2023 | 14:42
Ministerul Educatiei anunt important privind scolile inchise din cauza ninsorilor Cand revin elevii in banci
Când revin în bănci elevii în școlile închise din cauza ninsorilor. Anunțul Ministerului Educației. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a făcut, luni, un anunț important privind școlile închise din cauza ninsorilor. Când revin elevii în bănci în cele 5 județe care au fost paralizate de fenomenele extreme de iarnă.

Când revin în bănci elevii în școlile închise din cauza ninsorilor. Anunțul Ministerului Educației

Duminică, 26 noiembrie, Ministerul Educației anunța că școlile și grădinițele din 5 județe – Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea – vor rămâne închise luni, 27 noiembrie. Motivul: fenomenele meteorologie extreme din weekend.

ADVERTISEMENT

Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea”, se arăta în comunicat.

În ceea ce privește recuperarea orelor pierdute din ziua de 27 noiembrie, aceasta se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației.

ADVERTISEMENT

Între timp, Ministerul Educației a revenit cu o informare privind situația din cele 5 județe. Astfel, de marți, 28 noiembrie, toate școlile din județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea, care au fost închise luni din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vor fi redeschise.

În acest sens, în prima zi a săptămânii, autoritățile au organizat o videoconferință cu inspectorii școlari generali din județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea. În urma informațiilor primite în cadrul videoconferinței, s-a decis să nu se mențină măsura suspendării activității didactice la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județele menționate.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, începând de marți, 28 noiembrie, va fi reluată activitatea didactică cu prezență fizică”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Ministerului Educației.

Ministerul Educației cere monitorizarea situației la nivelul fiecărui județ

În ciuda faptului că fenomenele meteo extreme nu mai sunt de actualitate, iar vremea s-a ameliorat, încă mai erau, luni dimineață, județe cu drumuri închise din cauza zăpezii.

ADVERTISEMENT

Dat fiind acest aspect, Ministerul Educației a solicitat inspectorilor școlari generali să monitorizeze situația la nivel de județ. Astfel, dacă vor exista unități de învățământ în care nu se pot asigura condițiile adecvate pentru desfășurarea activității didactice cu prezență fizică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile pot fi suspendate pe perioadă determinată.

Se poate face asta ”la solicitarea directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, cu informarea inspectorului școlar general, respectiv cu aprobarea inspectorului școlar general și informarea Ministerului Educației.

Vom comunica detalii pe tema eventualelor schimbări privind gradul de afectare a activității din unitățile de învățământ, dacă evoluția situației o va impune”, mai anunță oficialii din Guvern.

ADVERTISEMENT