News

Ministerul Educației anunță noi beneficii pentru studenți. Vor avea reduceri substanţiale la călătoriile cu trenul, metroul şi tramvaiul

Ministerul Educației anunță că studenții vor beneficia de noi reduceri la călătoriile cu trenul, metroul şi tramvaiul. Când vor fi aplicate.
10.07.2023 | 12:40
Ministerul Educatiei anunta noi beneficii pentru studenti Vor avea reduceri substantiale la calatoriile cu trenul metroul si tramvaiul
Ministerul Educației anunță noi beneficii pentru studenți. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației anunță noi beneficii pentru studenții din România. Aceștia vor avea noi reduceri atunci când aleg mijloacele de transport în comun, fie că vorbim de călătoriile cu trenul, metroul sau tramvaiul.

Ministerul Educației anunță noi beneficii pentru studenți

Anunțul a fost făcut, luni, de Ministerul Educației. Reducerile vor fi de 90% și se vor aplica pe toată durata anului calendaristic. De asemenea, vârsta până la care este acordată această subvenție a crescut până la 30 de ani. Până acum, de această facilitate beneficiau studenții care aveau vârsta de cel mult 26 de ani.

ADVERTISEMENT

”O veste bună pentru studenţi! Costul transportului în comun local şi intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, şi naval va fi redus cu 90%”, a transmis ministerul Educației

„Aşadar, fie că folosesc tramvaiul, metroul sau chiar trenul ca să ajungă la facultate, studenţii cu vârsta până în 30 de ani, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în universităţile acreditate, vor putea călători plătind mai puţin”, au adăugat reprezentanții ME.

ADVERTISEMENT

Legea a fost introdusă pentru a facilita accesul la educație, potrivit Ministerului. Astfel, cei care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la universitatea pe care o frecventează, vor beneficia de aceste reduceri.

De asemenea, ministerul Educației precizează că tinerii care au o situație dificilă vor călători gratis. „Mai mult, continuăm să sprijinim tinerii cu nevoi speciale. De aceea, studenţii cu o situaţie socială aparte, precum cei orfani sau proveniţi din centre de plasament vor avea gratuitate la toate categoriile de transport menţionate mai sus”, adaugă ministerul.

ADVERTISEMENT

Studenții din România primesc bani de la stat pentru calculatoare noi

Amintim că studenții din România, dar și elevii, pot primi bani de la stat pentru a-și achiziționa calculatoare noi. Tinerii pot obține 200 de euro în cadrul programului intitulat ”Euro 200”, implementat cu scopul de a sprijini studenții și elevii.

În acest an, Guvernul a decis dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie, în acest program. Astfel, tinerii care au până în 26 de ani „care provin din familii a căror venit brut lunar este de maximum 500 de lei pe membru al familiei”, pot deveni beneficiari ai acestui ajutor, arată legea.

ADVERTISEMENT

„Beneficiarilor prevăzuți privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare li se acordă un ajutor financiar ce reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru achiziționarea unui calculator personal nou”, se precizează în program.

 

ADVERTISEMENT