News

Ministru de externe, mort în timpul şedinţei de guvern. Demnitarul tocmai se întorsese dintr-o vizită în străinătate

Moarte subită în timpul şedinţei de guvern, la Libreville. Ministrul de externe a murit vineri, din cauza unui atac de cord
20.01.2023 | 17:10
Ministru de externe mort in timpul sedintei de guvern Demnitarul tocmai se intorsese dintro vizita in strainatate
Michael Moussa Adamo, ministrul de externe al Gabonului, a murit la 62 de ani
ADVERTISEMENT

Ministrul gabonez de externe, Michael Moussa Adamo, a murit vineri la Libreville după ce a suferit un atac de cord în timpul unei şedinţe de guvern.

Ministrul şi-a început cariera ca jurnalist

Şeful diplomaţiei gaboneze, un apropiat al preşedintelui Ali Bongo Ondimba, a fost victima unui atac de cord şi, în pofida eforturilor specialiştilor, nu a putut fi resuscitat, potrivit unui scurt comunicat al guvernului, decesul fiind consemnat la ora 12:12.

ADVERTISEMENT

“El s-a aşezat la începutul Consiliului de Miniştri şi a început să se simtă rău”, a declarat pentru AFP o sursă apropiată palatului prezidenţial. A fost transportat de urgenţă “inconştient” la un spital militar şi plasat la terapie intensivă, iar la scurt timp după prânz a murit, a precizat sursa, care a solicitat anonimatul. Ministrul avea 62 de ani.

“Ministrul nostru de Externe, Michael Moussa Adamo, a plecat astăzi dintre noi. A fost un foarte mare diplomat, un adevărat om de stat”, a scris președintele Ali Bongo Ondimba pe rețelele sale de socializare. “Pentru mine, a fost în primul rând un prieten, loial și credincios, pe care am putut conta mereu”, a adăugat el, subliniind că “este o pierdere uriașă pentru Gabon”.

ADVERTISEMENT

Michael Moussa Adamo s-a născut pe 10 ianuarie 1961 în Makokou (Ogooué-Ivindo). Și-a început cariera ca jurnalist, în 1981, la cel de-al doilea canal public de televiziune din Gabon. A urmat apoi o carieră diplomatică, încununată de de un post la Ambasada Gabonului în Statele Unite.

După aceea a trecut în sectorul guvernamental, iar pe lângă portofoliul Afacerilor Externe și l-a deţinut anterior şi pe cel al Apărării Naționale.

ADVERTISEMENT

Michael Moussa Adamo tocmai se întorsese dintr-un sejur în Guineea Ecuatorială, iar numele său a fost recent implicat într-un scandal, sindicatul ministerului său acuzându-l că l-a atacat verbal pe unul dintre membri.