News

Ministru ucrainean, arestat pentru corupție. Luase mită de 400.000 de euro

Ministrul adjunct pentru dezvoltarea municipalităţilor, teritoriilor şi infrastructurii din Ucraina, Vasil Losinski, a fost arestat pentru luare de mită.
22.01.2023 | 11:23
Ministru ucrainean arestat pentru coruptie Luase mita de 400000 de euro
Ministrul Losinski a fost arestat după o anchetă de mai multe luni/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vasil Losinski, ministrul adjunct pentru dezvoltarea municipalităţilor, teritoriilor şi infrastructurii din Ucraina, a fost arestat pentru luare de mită, transmite DPA, preluată de către Agerpres.

Reținerea oficialului survine după o percheziție făcută la domiciliul demnitarului de către Biroul Național Anticorupție, scrie publicația Ukrainska Pravda.

ADVERTISEMENT

Imediat după reținerea sa, Losinski a fost demis din ministerul în care lucra.

Procurorii anticorupție din Ucraina susțin că oficialul ar fi primit mită de 400.000 de euro pentru cumpărarea unor generatoare de curent.

Statul ucrainean a făcut achiziții masive de generatoare de curent pentru a suplini problemele în furnizarea energiei electrice rezultate în urma bombardamentelor rusești asupra instalațiilor de infrastructură energetică.

ADVERTISEMENT

Arestarea lui Losinski este rezultatul unei anchete care a început încă din septembrie anul trecut. Ministerul Dezvoltării municipalităţilor, Teritoriilor şi Infrastructurii din Ucraina a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că sprijină pe deplin ancheta.

Losinski este al doilea ministru care iese din cabinetul de la Kiev, după moartea ministrului de Interne Denis Monastirski în urma prăbușirii elicopterului în care se afla la Brovari, o suburbie a capitalei ucrainene. Odată cu Monastirski au murit și alți șase înalți oficiali din minister, precum și șapte civili, printre care și un copil.

ADVERTISEMENT

Președintele Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, au participat sâmbătă la o ceremonie de comemorare a victimelor accidentului. Monastirski era socotit ca unul dintre cele mai importante figuri ale rezistenței ucrainene în fața invadatorilor ruși.

Dacă nu ar fi fost el, totul ar fi putut fi complet diferit”, a declarat Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații al armatei. „El este un adevărat erou al acestei ţări”, a adăugat Budanov.

ADVERTISEMENT