News

Ministrul apărării din Australia le cere cetățenilor să se pregătească de război. ”Oameni ca Hitler nu sunt o născocire. Azi îl avem pe Putin”

Într-un context internațional delicat, ministrul apărării din Australia face un apel către cetățeni. Acesta le cere oamenilor să se pregătească de război, date fiind amenințările Chinei și Rusiei.
25.04.2022 | 17:59
Ministrul apararii din Australia le cere cetatenilor sa se pregateasca de razboi Oameni ca Hitler nu sunt o nascocire Azi il avem pe Putin
Ministrul apărării din Australia le cere cetățenilor să se pregătească de război. Sursa foto: EPA/Darren England
ADVERTISEMENT

Ministrul apărării din Australia, Peter Dutton, și-a exprimat îngrijorările cu privire la amenințarea reprezentată de China și Rusia. Acesta i-a avertizat pe australienii că ar trebui să fie pregătiți de război.

Ministrul Apărării din Australia: ”Singurul mod în care poți păstra pacea este să te pregătești pentru război”

În urmă cu câteva zile, premierul de la Canberra, Scott Morrison, a avertizat cu privire la formarea unui nou ”arc al autocrației” pe axa Beijing – Moscova.

ADVERTISEMENT

Aceste declarații au avut loc și în contextul în care a fost semnat un acord de securitate între China și Insulele Solomon. Morrison spune că nu va ezita să se alăture aliaților pentru a ține China departe de pragul Australiei, în urma acestui ”controversat pact de securitate” între Beijing și Insulele Solomon.

Acum, Peter Dutton, ministrul apărării de la Antipozi, i-a încurajat australieni să accepte ”realitatea vremurilor pe care le trăim”.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să fim realiști când vine vorba despre faptul că oameni precum Hitler și alții nu sunt doar o născocire a imaginației noastre sau că sunt istorie.

Îl avem azi pe Putin, cineva care este dispus să ucidă femei și copii. Asta se întâmplă în 2022”, a declarat ministrul australian al Apărării, conform The Sydney Morning Herald.

ADVERTISEMENT

”Singurul mod în care poți păstra pacea este să te pregătești pentru război și să fii puternic ca țară. Să nu te predai, să nu fii în genunchi și să nu fii slab. Aceasta este realitatea”, a adăugat Dutton.

Vorbind despre războiul din Ucraina, oficialul de la Canberra a spus că acest conflict este ”o reluare, în parte, a ceea ce s-a întâmplat în anii 1930”, referindu-se la invazia Poloniei de către Germania nazistă și la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

”Suntem într-o perioadă asemănătoare cu anii 1930 și cred că au fost mulți oameni în acei ani care și-ar fi dorit să fi vorbit mult mai devreme în acel deceniu”, a adăugat Dutton.

Australia, ajutor militar important pentru Ucraina

În urmă cu două săptămâni, Australia a anunțat că trimite 20 de vehicule blindate Bushmaster în valoare de aproximativ 38 de milioane de dolari în Ucraina.

”Australia trimite 20 de vehicule Bushmaster în valoare de 50 milioane de dolari australieni ( circa 38 milioane USD). Un moment istoric”, a postat pe Facebook ambasadorul Ucrainei în Australia Vasil Miroshnicenko, pe 8 aprilie.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat parlamentului Australiei pe 31 martie și a cerut vehicule blindate Bushmaster.

În dimineața imediat următoare, prim-ministrul Scott Morrison și-a confirmat disponibilitatea de a le trimite.

ADVERTISEMENT