Life

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a reacționat după ce deputatul Iulian Bulai a cerut demiterea directorului TNB

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a declarat că se va face o plângere la poliție după ce deputatul Iulian Bulai a făcut public faptul că 500 de spectatori ai TNB au primit o "fițuică extremistă".
27.03.2022 | 21:37
Ministrul Culturii Lucian Romascanu a reactionat dupa ce deputatul Iulian Bulai a cerut demiterea directorului TNB
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a reacționat după ce deputatul Iulian Bulai a cerut demiterea directorului TNB. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Scandal uriaș la TNB. Președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților a anunțat că 500 de spectatori au primit un exemplar dintr-o publicație naționalistă. În replică, Ministrul Culturii spune că se va face plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a reacționat după ce deputatul Iulian Bulai a cerut demiterea directorului TNB

Ministrul Culturii, Lucian Romașcan a declarat pentru Libertatea că se va face o plângere la Poliție și se va începe o anchetă, după ce deputatul Iulian Bulai a semnalat că 500 de spectatori ai TNB au primit “un exemplar dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistp și antieuropeană, pe numele ei certitudinea”. 

ADVERTISEMENT

“Mâine se vor face anchetă internă și plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB.

Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers”, a spus ministrul PSD al Culturii pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Iulian Bulai, Președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, a cerut demiterea directorul interimar al TNB, Mircea Rusu.

“Teatrul Național nu face politică, dar n-are nicio problemă cu propaganda.
Cam 500 de spectatori ai Teatrului Național București au găsit azi, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană, pe numele ei ‘Certitudinea’. Care să ‘acompanieze’ monologul lui Dan Puric, prezentat de Ziua Mondială a Teatrului.

ADVERTISEMENT

La intrarea în sală erau împărțite alte exemplare din aceeași fițuică extremistă.

Aștept de la administrația Teatrului Național explicații privind distribuția acelei publicații de propagandă într-o instituție publică, sub ochii angajaților TNB, ai directorului interimar și ai unui membru al Consiliului Artistic.

Aștept de la ministrul Culturii, Lucian N. Romașcanu, să-l demită pe directorul interimar al TNB. Cu aceeași viteză cu care a confirmat că la TNB nu se face politică, doar artă”, este mesajul postat de Iulian Bulai.

ADVERTISEMENT