News

Ministrul de finanțe nu știe cât e salariul minim în România: „Este în jur de 1.600… şi ceva”

Ministrul de finanțe nu știe cât e salariul minim în România.
24.08.2021 | 12:44
Ministrul de finante nu stie cat e salariul minim in Romania Este in jur de 1600 si ceva
ADVERTISEMENT

O nouă gafă a ministrului de finanțe. Dan Vîlceanu a fost întrebat de reporteri cât este salariul minim din țara noastră și acesta nu a știut să dea un răspuns.

Ministrul de finanțe nu știe cât e salariul minim în România. Cât crede acesta că este

„Este în jur de 1.600… Și ceva”, a spus Dan Vîlceanu. „2.380 cred… Da, 2.300 salariul minim brut. Nu are cum să fie 1.300”, a replicat el.

ADVERTISEMENT

Proaspăt învestit în funcție la Ministerul de Finanțe, Dan Vîlceanu face eroare după eroare. Acesta a dat un răspuns greșit în fața jurnaliștilor când a fost întrebat despre salariul minim pe care îl primesc românii, dar nu este singura gafă pe care a făcut-o.

Imediat după ce a fost numit în funcție, ministrul a făcut o nouă greșeală.

Acesta contesta datele clare ale Institutului Național de Statistică care arătau că rata inflației este de 5%, lucru pe care Dan Vîlceanu nu îl considera corect.

ADVERTISEMENT

Ce gafă a mai făcut ministrul de finanțe

Astfel, acesta  a explicat în fața jurnaliștilor că inflația de 5% este doar o estimare a Băncii Naționale a României și a îndemnat la discuții cu instituția, care este „titularul problemei”.

Totodată, ministrul de finanțe a dat și argumente în sprijinul afirmației sale și a spus că Guvernul nu a luat măsuri care să genereze inflație.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a dat și exemple în acest sens și a spus că nu au fost crescute veniturile angajaților, iar toate măsurile care au fost implementate de Executiv au fost pentru reducerea inflației.

Tot atunci, el explica faptul că o creștere economică trebuie să aibă și un puseu inflaționist.

ADVERTISEMENT

„Nu, inflaţia nu este la un nivel record şi nici nu e 5%. 5% e o estimare a Băncii Naţionale (…) Din punctul meu de vedere lucrul acesta trebuie discutat în primul rând cu titularul problemei care este Banca Naţională.

Pe de altă parte, Guvernul României nu a mai luat măsuri care să genereze inflaţie anul acesta şi aici daţi-mi voie să vă aduc aminte faptul că nu am majorat venituri ale angajaţilor şi toate măsurile luate au fost în direcţia reducerii inflaţiei şi nicidecum a creşterii, dar să ştiţi că nu există creştere economică, în lume nu s-a inventat, fără să aibă şi un puseu inflaţionist”, a spus Vîlceanu atunci.

ADVERTISEMENT