News

Ministrul Educației, anunț extrem de important referitor la elevii din clasele terminale. Vor putea aceștia să meargă la școală în scenariul roșu?

01.03.2021 | 21:21
Ministrul Educatiei anunt extrem de important referitor la elevii din clasele terminale Vor putea acestia sa mearga la scoala in scenariul rosu
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit un anunț extrem de important referitor la ce se întâmplă cu elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, în contextul în care mai multe orașe importante din țară sunt aproape de a intra în scenariul roșu. 

Din 8 februarie, școlile au fost redeschise în România, iar participarea la ore depinde de scenariul în care se află localitatea, în funcție de rata de infectare.

ADVERTISEMENT

Cîmpeanu a dat asigurări că examenele naționale (Evaluarea Națională și Bacalaureatul) se vor desfășura la datele stabilite și vor necesita prezență fizică.

Cîmpeanu, anunț important pentru elevii din a VIII-a și XII-a. Vor putea merge la școală în scenariul roșu?

“Vrem ca elevii din clasele terminale să poată merge la școală și în scenariul roșu, deoarece examene naționale sunt definitorii pentru viitorul acestei țări.

ADVERTISEMENT

Având în vedere un an de predare online, care a generat pierderi, este nevoie să se poată recupera cât mai mult în vederea susținerii acestor examene.

Examenele se organizează la nivel național și nu pe baza scenariilor și este important să le acordăm elevilor această șansă. A început programul de ore remediale prin care dorim să recuperăm ce s-a pierdut în timpul pandemiei, iar acestea se pot face doar față-în-față.

ADVERTISEMENT

Îmi place să cred că cei care sunt îndreptățiți să aprecieze din punct de vedere epidemiologic vor înțelege importanța sistemului educațional, iar acesta se bazează foarte mult pe reușita la aceste examene naționale.

Ministerul Educației a făcut tot ce a știut mai bine, a modificat programa, a lansat o serie de simulări, dar rezultatul va fi văzut doar când se vor desfășura aceste examene.

ADVERTISEMENT

Nici acum cei care au persoane în familie cu vulnerabilități medicale sau cei care au simptome specifice nu sunt obligați să meargă la școală, chiar dacă sunt în scenariile verde sau galben.

Am transmis astăzi propunerea către Ministerul Sănătății, sunt convins că se apleacă cu atenție maximă asupra acestei propuneri.

Aș vrea să luăm această decizie responsabil și cât mai curând pentru că am văzut cu toții trendul ascendent al ratei de infectare care va duce multe localițăți în scenariul roșu.

Îmi place să cred că vom lua această decizie înainte ca acest lucru să se întâmple, dacă ar fi susținută o astfel de inițiativă este nevoie de o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

ADVERTISEMENT