News

Se cere excluderea din magistratură a judecătoarei care a întrebat dacă tânărul ucis de Pascu este în sală. „Nu s-a sinchisit să citească dosarul”

FACIAS cere Consiliului Suprem al Magistraturii ca Ancuța Popoviciu să fie exclusă, denunțând „grava neglijență” a judecătoarei.
23.02.2024 | 12:51
Se cere excluderea din magistratura a judecatoarei care a intrebat daca tanarul ucis de Pascu este in sala Nu sa sinchisit sa citeasca dosarul
Se cere excluderea din magistratură a judecătoarei din Mangalia colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Se cere excluderea din magistratură a judecătoarei care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu este prezent în sală. Gafa de proporții a judecătoarei din Mangalia a stârnit revolta părinților celor două victime ale tragicului accident din localitatea 2 Mai, petrecut în august 2023.

Judecătoarea din Mangalia ar putea fi exclusă din magistratură

După greșeala din care denotă lipsa de interes a judecătoarei Ancuța Popoviciu, în timpul procesului lui Vlad Pascu, desfășurat joi, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) sesizează Inspecția Judiciară și Consiliul Suprem al Magistraturii.

ADVERTISEMENT

FACIAS cere CSM cere ca Ancuța Popoviciu să fie exclusă din magistratură. Denunță „grava neglijență” în exercitarea meseriei acesteia. Reprezentanții fundației susțin că acest incident are „grave implicații asupra imaginii justiției din România.”

„Oare tragedia prin care au trecut, în vara lui 2023, cele 2 familii care și-au pierdut copii în accidentul cauzat de Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, nu a fost îndeajuns?

ADVERTISEMENT

Grava incompetență a unei judecătoare care nici măcar nu s-a sinchisit să citească dosarul pe care îl judeca, a condus la amplificarea tragediei pentru familia uneia dintre victime, aflat în sala de judecată”, transmite FACIAS.

FACIAS o acuză pe Ancuța Popoviciu de „batjocorirea actului de justiție și indiferență crasă”

Tatăl lui Sebastian Olariu, băiatul mort în accidentul provocat de Vlad Pascu, a ieșit plângând din sala de judecată. El a declarat că judecătoarea a întrebat dacă fiul său este în sală, solicitând buletinul acestuia.

ADVERTISEMENT

FACIAS susține că atitudinea judecătoarei a avut un efect traumatizant pentru părinții victimelor, care totodată își pot pierde încrederea în justiție, având în vedere că judecătoarea nu știa detalii esențiale din dosar.

Ioana Ancuța Popopvici nu este la prima abatere de acest fel. În mai 2023, judecătoarea din Mangalia a fost sancționată de CSM pentru gravă neglijență în exercitarea funcției, după o anchetă disciplinară.

ADVERTISEMENT

„În consecință, FACIAS sesizează CSM și cere excluderea de urgență din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu pentru batjocorirea actului de justiție și indiferență crasă față de suferința unei familii aflată în căutare de dreptate”, a conchis FACIAS.

ADVERTISEMENT