News

Ministrul muncii, anunț important pentru toți pensionarii din România. Este vizată fiecare pensie

Simona Bucura-Oprescu, ministrul muncii, face un anunț major pentru toți pensionarii din România. Ce se întâmplă cu fiecare pensie.
28.02.2024 | 07:05
Ministrul muncii anunt important pentru toti pensionarii din Romania Este vizata fiecare pensie
Anunț important pentru pensionarii din România: fiecare pensie, vizată de procesul recalculării. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Anunț important pentru toți pensionarii din România venit de la ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu. Ce se va întâmpla în următoarea perioadă cu fiecare pensie aflată în plată.

Anunț important pentru pensionarii din România: fiecare pensie, vizată de procesul recalculării

În noiembrie 2023, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii. Conform actului, de la 1 ianuarie 2024, veniturile seniorilor s-au majorat cu 13,8%.

ADVERTISEMENT

Punctul de pensie a crescut de la 1.785 de lei la 2.032 de lei. Și mai important este faptul că, de la 1 septembrie 2024, pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.

În această săptămână, ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu vine cu un anunț extrem de important pentru toți pensionarii. Aceasta îi asigură pe cetățeni că absolut fiecare pensie va fi recalculată.

ADVERTISEMENT

Vom avea un moment important al aplicării legii pensiilor – septembrie 2024. Împreună cu colegii de la Casa Naţională de Pensii Publice şi colegii de la Direcţia de Asigurări Sociale din minister, acum lucrăm la finalizarea normelor de aplicare a legii 360/2023.

Asta presupune recalcularea tuturor pensiilor românilor şi insist pe acest aspect fiindcă, cu toate că avem peste o lună de când a fost publicată noua lege, încă sunt întrebată de unii români dacă şi pensia dumnealor va fi recalculată. Da, dragii noștri! Fiecare pensie va fi recalculată”, spune oficialul Guvernului, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Când vor ști românii dacă au venituri mai mari

În ciuda acestui amplu proces de recalculare, care implică multe informații la dosar, românii nu vor trebuie să facă niciun drum, dă asigurări ministrul muncii. ”Dumneavoastră nu veţi fi puşi pe drumuri pentru asta.

Pentru asta avem, pe de o parte, un plin proces început deja de colegii noştri de la Casele Teritoriale de Pensii de digitalizare a dosarelor de pensii, astfel încât toate dosarele să fie reevaluate, toate informaţiile pensionarilor să fie în sistem, toate acestea să fie scanate şi să avem o arhivă electronică, o bază de date electronică, iar după finalizarea normelor, şi ne dorim să fim gata cât mai rapid, legea prevede 90 de zile pentru elaborarea normelor, dar noi ne străduim să fim gata mai rapid”, asigură Bucura-Oprescu.

ADVERTISEMENT

Apoi, până la finalul lunii august, fiecare cetățean va ști dacă are sau nu pensia mărită. ”Noi estimăm că până la sfârșitul lunii august, fiecare român va primi deciziile cu pensiile recalculate”, a mai afirmat ministrul muncii.

ADVERTISEMENT