News

Ministrul Sănătății britanic s-a îmbolnăvit de Covid-19 cu două zile înaintea eliminării restricțiilor din Regatul Unit

Sajid Javid a fost diagnosticat cu Covid-19, el precizând că are o formă ușoară întrucât a fost vaccinat.
17.07.2021 | 18:37
Ministrul Sanatatii britanic sa imbolnavit de Covid19 cu doua zile inaintea eliminarii restrictiilor din Regatul Unit
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Sajid Javid, a anunțat că a făcut un test antigen care a ieșit pozitiv, după ce vineri seară s-a simțit „puțin amețit”, transmite News.ro.

În această dimineaţă am primit un rezultat pozitiv la testul Covid-19. Aştept rezultatul PCR, dar, din fericire, am ambele doze de vaccin şi simptomele sunt uşoare”, a scris Javid pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Acesta pune forma ușoară a bolii pe seama efectelor vaccinării, motiv pentru care i-a invitat pe britanicii care încă nu s-au vaccinat să o facă pentru a fi protejați.

Îmbolnăvirea ministrului Sănătății dă apă la moară opoziției

Savid Javid a fost desemnat ministru al Sănătăţii luna trecută,  în urma demisiei lui Matt Hancock care a părăsit postul din cauza unui scandal ce a implicat-o pe consiliera lui Gina Coladangelo, cu care are o relaţie extraconjugală.

ADVERTISEMENT

Anunțul lui Javid a dat un motiv în plus opoziției să critice intenția guvernului conservator condus de către Boris Johnson de eliminare a restricțiilor începând de luni.

Îmi doresc cu adevărat ca Sajid Javid, echipa şi familia lui să fie bine şi toţi cei cu care a fost în contact în ultimele zile. Asta arată că nimeni nu e în siguranţă în faţa virusului letal. Guvernul trebuie să regândească planurile nechibzuite pentru luni. Prin relaxarea tuturor restricţiilor cu numărul de cazuri crescând, ei experimentează cu vieţile oamenilor”, a declarat Munira Wilson, membră a Camerei Comunelor și purtătoarea de cuvânt pe probleme de sănătate a Partidului Liberal-Democrat.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie se confruntă cu o creștere a numărului zilnice de infectări cu coronavirus din cauza variantei indiene, numită și varianta Delta. Vineri au fost anunțate 51.870 de noi cazuri, faţă de 48.553 joi, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de îmbolnăviri după 15 ianuarie.

În pofida acestei creșteri, premierul Boris Johnson vrea să ridice restricțiile începând de luni invocând faptul că vaccinarea pe scară largă a contribuit la reducerea semnificativă a cazurilor grave și a deceselor, în pofida creșterii cazurilor noi din ultima vreme.

ADVERTISEMENT