News

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: ”Vom avea vaccinul COVID-19 la începutul anului următor”

07.09.2020 | 19:28
Ministrul Sanatatii din Marea Britanie Vom avea vaccinul COVID19 la inceputul anului urmator
Valeriu Gheorghiță liniștește populația. Vaccinarea anti-Covid va fi ”gratuită și voluntară”. Sursa foto : Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Matt Hancock, Ministrul Sănătății din Marea Britanie, a anunțat că vaccinul COVID-19, produs de AstraZeneca, va ajunge în Regatul Unit la începutul anului 2021.

”Suntem înaintea lor (Australia). Avem 30 de milioane de doze cumpărate”, a afirmat Hancock la postul de radio LBC.

ADVERTISEMENT

Recent, Uniunea Europeană a anunțat că va achiziționa un vaccin împotriva coronavirus de la o compania farmaceutică AstraZeneca. Este vorba de 300 de milioane de doze. Pentru început, România va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, adică 4% din totalul primei tranșe.

Marea Britanie va avea vaccin COVID-19 la începutul lui 2021

”Cel mai bun scenariu ar fi la finalul acestui an, dar cel mai probabil va fi gata la începutul anului următor, în primele luni,” –  Matt Hancock, Ministrul Sănătății din Marea Britanie.

Vaccinul, dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, se află în prezent în faza a doua de testare din trei.

ADVERTISEMENT

OMS nu este la fel de optimistă și consideră că termenul mai realist pentru un vaccin folosit pe scară largă ar fi vara lui 2021.

”Chiar nu ne aşteptăm să asistăm la o vaccinare în masă până la jumătatea anului viitor”, a declarat Margaret Harris, membru OMS.

ADVERTISEMENT

“Această fază 3 a studiilor clinice trebuie să dureze mai mult, deoarece trebuie să vedem dacă vaccinul oferă cu adevărat o protecţie şi, de asemenea, cât este de sigur”, a adăugat ea.

  • Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. (…) României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze” – Nelu Tătaru.
ADVERTISEMENT