Fotbal intern

Ministrul Stroe, veste bună pentru FCSB: „Nimeni nu o poate opri să joace în Ghencea”

03.05.2020 | 20:30
Ministrul Stroe veste buna pentru FCSB Nimeni nu o poate opri sa joace in Ghencea
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a explicat că oricine poate să joace pe noul stadion „Ghencea”, din moment ce a fost construit din bani publici. Astfel, dorința fanilor CSA Steaua ca doar formația din liga a patra să evolueze pe noua arenă nu va fi îndeplinită.

Ministrul Tineretului și Sportului asigură că FCSB poate juca în Ghencea

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, asigură FCSB-ul și oricare altă echipă din România că noul „stadion Ghencea” va fi disponibil pentru toți cei care plătesc chiria aferentă pentru utilizarea arenei.

ADVERTISEMENT

Fanii CSA Steaua au fost înverșunați ca noul stadion să fie doar al echipei Armatei, însă lucrurile nu aveau cum să stea astfel, din moment ce arena a fost construită din bani publici.

„Atât timp cât acest obiectiv este făcut din bani publici, nimeni nu poate îngrădi accesul niciunei entități la stadion. Oricine, respectând regulile definite de stat, poate accesa aceste bunuri (n.r. noile stadioane).

ADVERTISEMENT

Stadionul Steaua va fi administrat de Ministerul Apărării, nu văd niciun fel de limitare a cuiva de a solicita închirierea lui”, a dezvăluit șeful MTS în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Fanii FCSB-ului erau siguri că echipa va putea evolua pe Ghencea

Fanii FCSB-ului reprezentați de Gheorghe Mustață, au anunțat că stadionul „Ghencea” va putea fi folosit de orice echipă care va plăti chiria, chiar dacă ultrașii de la Peluza Sud se opun:

ADVERTISEMENT

„Stadionul Ghencea e un stadion făcut din bani publici, acolo poate juca oricine dacă închiriază arena. Noi vom insista să jucăm pe Ghencea, dacă în 2015 CSA-ul recunoaște că nu mai are echipă de fotbal…

Toată lumea poate juca acolo, sunt banii tuturor oamenilor din România. Voluntari când a jucat la Dinamo a plătit chirie, la fel o să fie și pe Ghencea. Mi se pare corect să plătesc stadionul și să joc acolo”.

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte mulți suporteri care își doresc acest lucru și vom insista să jucăm pe Ghencea”, a încheiat liderul galeriei FCSB-ului.

Peluza Sud Steaua a reacționat printr-un comunicat privind declarațiile lui Gheorghe Mustață, care a declarat că FCSB va putea juca pe Ghencea, atunci când stadionul va fi dat în folosință.

„Pentru toți cei ce își fac speranțe și încearcă marea cu degetul, ținem să le precizăm foarte clar: Peluza Sud Steaua nu va accepta ca vreo altă echipă să joace în postura de gazdă pe stadionul din Ghencea. 

Stadionul și complexul Steaua aparțin steliștilor și nu vom considera NIMIC ca fiind prea mult pentru a apăra acest principiu!

Dacă până acum oficialii clubului au spus același lucru și au argumentat legal, de data asta o spunem și noi, ca să fie clar”, s-a arătat în comunicatul Peluzei Sud.