News

Minivacanța de Rusalii începe cu zeci de amenzi date de Poliție. 12 șoferi depistați drogați la volan

Minivacanța de Rusalii 2022 debutează cu zeci de amenzi date de Poliție. Mai mulți șoferi au fost prinși încălcând legea la volan. Dintre aceștia, 12 au fost depistați drogați.
11.06.2022 | 14:31
Minivacanta de Rusalii incepe cu zeci de amenzi date de Politie 12 soferi depistati drogati la volan
Zeci de amenzi date de Poliție în primele verificări din minivacanța de Rusalii. 12 șoferi, prinși drogați. Sursa foto: ct100.ro
ADVERTISEMENT

După ce au creat multiple incidente, unele tragice, la festivalul Saga din urmă cu o săptămână, drogurile revin în atenție, de această dată în trafic.

Zeci de amenzi date de Poliție în primele verificări din minivacanța de Rusalii. 12 șoferi, prinși drogați

Încă de vineri, 10 iunie, minivacanța de Rusalii 2022 a debutat în forță pentru români. Mii de persoane s-au îndreptat către zonele turistice din țară.

ADVERTISEMENT

Celor care au ajuns în stațiunile de pe litoral, Poliția Rutieră le-a pregătit o serie de ”surprize”.

Vineri noapte, polițiștii au efectuat o razie pe litoral, în zona Mamaia Nord. Circa 800 de șoferi au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test.

ADVERTISEMENT

La acțiunea din noaptea de vineri spre sâmbătă au luat parte poliţiştii rutieri constănţeni, sprijiniţi de poliţişti rutieri ai Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai altor inspectorate de poliţie judeţene din ţară.

Rezultatele controalelor au scos în evidență inconștiența a zeci de șoferi. Un număr de 15 cetățeni au fost depistați băuți, iar alți 12 drogați.

ADVERTISEMENT

”În urma activităţilor, au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (sub limita de infracţiune), conducătorilor auto fiindu-le reţinute, în vederea suspendării, permisele de conducere. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 17 infracţiuni, dintre care 12 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi trei pentru deţinere de droguri de risc”, transmite IPJ Constanţa.

ADVERTISEMENT

S-au dat amenzi și în Capitală

S-au efectuat razii și în Capitală. Un număr de 34 de sancţiuni, în valoare de 21.500 de lei, au fost date în urma unor controale în trafic făcute de poliţiştii de la Brigada Rutieră din București pentru prinderea şoferilor aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

”Poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, activităţi de control în mai multe puncte, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie înregistrate din cauza conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive”, anunță autoritățile.

ADVERTISEMENT