News

Minune pentru o ieșeancă de 41 de ani. Medicii i-au redat complet vederea după ce i-au îndepărat o tumoră oculară rară, de 4 cm

O femeie poate vedea din nou după ce i-a fost îndepărtată o tumoră oculară de patru centimetri. Operația de succes a avut loc la Iași
12.04.2024 | 18:13
Minune pentru o ieseanca de 41 de ani Medicii iau redat complet vederea dupa ce iau indeparat o tumora oculara rara de 4 cm
Operație reușită la Iași pentru o femeie. Aceasta poate vedea din nou după ce i-a fost îndepărtată o tumoră oculară. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 41 de ani din județul Bacău a suferit o intervenție chirurgicală la Iași, după ce medicii au depistat o tumoare oculară de aproximativ patru centimetri care începuse să îi afecteze vederea.

Adriana poate vedea din nou după ce i-a fost îndepărtată o tumoră

Adriana Ghibilic a fost transferată de la Bacău la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, iar în urma examinărilor, medicii au identificat o tumoare oculară de dimensiuni considerabile.

ADVERTISEMENT

Pacienta a vorbit despre cât de șocantă a fost întreaga experiență, iar după ce a avut o criză de fiere a ajuns la spital, unde a și aflat despre bola de care suferea, potrivit News.ro.

„Este şocant pentru fiecare care trece prin aşa ceva. În urma unei crize de fiere, am căzut şi am ajuns la Spitalul din Moineşti, iar în urma unui CT mi s-a descoperit o formaţiune expansivă la nivelul globului ocular, fără limită de separaţie.

ADVERTISEMENT

Domnul doctor de acolo a luat legătura cu domnul doctor Lucian Eva şi aşa am ajuns în cel mai scurt timp la spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Am venit la Iaşi, mi-au făcut toate investigaţiile medicale şi au constatat că trebuie operaţie”, a povestit pacienta potrivit News.ro.

Doctorii au reușit să o salveze pe femeie fără complicații

Operația s-a desfășurat fără complicații, iar tumoarea a fost îndepărtată cu succes, spune doctorul Lucian Eva de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

ADVERTISEMENT

„Începuse să-şi piardă încetul cu încetul vederea la ochiul stâng. După multiple investigaţii s-a pus diagnosticul de tumoră intraorbitală. Acestea sunt tumori rare şi sunt puţine centre din ţară care fac intervenţii de acest gen. A fost supusă intervenţiei chirurgicale, s-a reuşit o rezecţie completă a leziunii tumorale, iar pacienta şi-a recăpătat integritatea vederii. Din punctul nostru de vedere, este considerată vindecată”, a transmis medicul Lucian Eva, care este și managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

În fiecare an, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași sunt efectuate aproximativ 15 intervenții chirurgicale pentru tumori de acest tip, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Doctorul Lucian Eva a subliniat că „e dificil a opera orbita, pentru că este o cavitate mică, în care toate elementele anatomice aflate în interior sunt funcţionale”.

ADVERTISEMENT