News

Minunea reușită de medicii din Iași. Cum i-au salvat viața unei fetițe de trei ani

Medicii din Iași au reușit o adevărată minune, salvând viața unei fetițe de trei ani. Micuța este bine, în proces de recuperare.
07.02.2024 | 07:59
Minunea reusita de medicii din Iasi Cum iau salvat viata unei fetite de trei ani
Medicii din Iași au salvat viața unei fetițe de trei ani. Tumoră gigant extirpată de pe creierul micuței. Sursa foto: Spitalul ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași
ADVERTISEMENT

În această săptămână, medicii de la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași au izbutit o adevărată minune. Doctorii au salvat viața unei fetițe de trei ani.

Medicii din Iași au salvat viața unei fetițe de trei ani. Tumoră gigant extirpată de pe creierul micuței

O familie din județul Botoșani a trecut prin clipe cumplite în acest început de an. Fetița lor, o micuță de doar trei anișori, a fost diagnosticată cu o tumoră gigant pe creier.

ADVERTISEMENT

Mama copilei, Daniela Lăcrămioara Varej, spune că pacienta a ajuns la Spitalul de Copii din Botoșani cu simptome de vărsături, somnolență. Medicii au trimis-o la mai multe investigații în urma cărora s-a stabilit că are o tumoare pe creier. ”Am venit cu ambulanța de la Botoșani, ne-au trimis aici, ne-au dat o șansă, și cu ajutorul Domnului, Erika este acum bine”, spune mama fetei.

Cadrele de la spitalul din Iași spun că fetița a fost transferată de la Botoșani cu simptome de hipertensiune intracraniană. Micuța acuza dureri de cap severe, însoțite de vărsături și tulburări de vedere de ceva timp. Ea a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul trunchiului cerebral.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre un copil în vârstă de trei ani care a fost transferat de la Botoșani, cu simptome de hipertensiune intracraniană. Fetița acuza dureri de cap severe, însoțite de vărsături și tulburări de vedere de ceva timp.

De aceea, medicii din Botoșani au decis să o trimită la clinica noastră, unde a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul trunchiului cerebral. Aceste tumori sunt destul de rare și afectează în principal copiii, deoarece se dezvoltă din resturi embrionare în timpul dezvoltării intrauterine”, spun reprezentanții spitalului din Iași.

ADVERTISEMENT

Operația, un succes. Momente de stres traversate de echipa medicală

Din fericire, intervenția medicilor ieșeni a fost un real succes. Fetița, care s-a dovedit o luptătoare, în ciuda vârstei, se află acum în proces de recuperare. Ea se bucură de o nouă șansă la viață.

Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, a dezvăluit că echipa medicală a trecut prin momente de stres.

ADVERTISEMENT

Echipa medicală a trecut prin momente de stres. Exista riscul de a pierde acest copil din cauza infecției pulmonare asociate tumorii. Copiii pe care i-am operat în ultima perioadă au demonstrat dorința lor de a trăi.

V-am mai spus, copiii în general au o capacitate vitală, o forță vitală fantastică, mult peste puterile noastre medicale de a înțelege lucrurile. De fiecare dată când operez un copil, gândul și ajutorul pe care îl aduce și el la procesul de vindecare fac ca întreaga echipă medicală să gândească altfel”, spune doctorul.

ADVERTISEMENT
Tags: