Life

Mirabela Dauer reia colaborarea cu Raoul! La 74 de ani, artista se întoarce în forţă în prim plan

Este oficial! La 74 de ani, Mirabela Dauer reia colaborarea cu mai tânărul ei coleg, Raoul, pe numele său real Rareș Borlea, care i-a compus primul album în anul 2005
29.03.2022 | 10:57
Mirabela Dauer reia colaborarea cu Raoul La 74 de ani artista se intoarce in forta in prim plan
Mirabela Dauer reia colaborarea cu Raoul, care i-a scris șase albume. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

La 74 de ani, îndrăgita interpretă Mirabela Dauer se întoarce în studioul de înregistrări și reia colaborarea cu Rareș Borlea, alias Raoul. Cantautorul i-a compus celebrei cântărețe nu mai puțin de șase albume, primul dintre ele în anul 2005, intitulat ”Aș vrea să-mi dai inima ta”.

Mirabela și Raoul au intrat în studioul de înregistrări

După doi ani de pandemie, care au afectat-o pe Dauer, timp în care industria muzicală a fost la pământ, Mirabela Dauer și Raoul, pe numele real Rareș Borlea, își reiau colaborarea artistică. În perioada în care cei doi artiști nu au mai cântat împreună, atât Mirabela cât și Raoul au fost implicați în alte proiecte muzicale alături de alți colegi de breaslă. Acum, cei doi artiști atât de iubiți vor reface duetul lor de succes.

ADVERTISEMENT

”Am o veste bună! Am reluat colaborarea cu Mirabela Dauer. Îi compun Mirabelei un nou album. Suntem într-un studio de înregistrări din Cluj. De la ultima noastră colaborare și până acum, fiecare dintre noi a mai avut și alte proiecte. Abia aștept să vin cu prima surpriză muzicală, alături de Mirabela”, a declarat pentru FANATIK Rareș Borlea, alias Raoul.

Care este numele real al Mirabelei Dauer

Celebra interpretă Mirabela Dauer, pe numele real Bela Scorțaru, a scris istorie în muzica ușoară românească și a lansat sute de melodii, majoritatea ajungând șlagăre. Cine n-a auzit de ”Fotoliul din odaie” (Te-aștept să vii), ”Taina nopții” ”Morărița” sau ”Mulțumesc, iubită mamă”?

ADVERTISEMENT

Artista a debutat în anul 1963 cu Formația Roșu și Negru și interpreta piese din repertoriul cântăreței italience, Rita Pavone. În anul 1967 a urmat cursurle Școlii Populare de Artă, la clasa profesoarei Florica Orăscu.

Cum îi spun prietenii Mirabelei

După ani de carieră și de muncă în spate, Mirabela își respectă și acum publicul.

”Când am evenimente în afară Bucureştiului plec întotdeauna cu o zi înainte. Nu aş suporta gândul că aş putea să întârzii sau să apar în faţa publicului obosită. Asta pentru că respectul şi dragostea pentru publicul meu este enorm şi necondiţionat.

ADVERTISEMENT

Oriunde aş merge vizitez mănăstirile sau bisericile din zonă. Dumnezeu îmi este mereu alături şi în locurile astea mă simt mai aproape de El. Faptul că îl simt faţa-n faţă cu mine şi pot să-i mulţumesc este o bucurie şi îmi încarc sufletul.”, a mărturisit pentru FANATIK, Mirabela Dauer. A fost supranumită și Mirabela de Aur, dar prietenii îi spun ”Mira”.

Raoul a debutat în urmă cu 22 ani

Rareș Borlea are 43 de ani și și-a început cariera în anul 2000. A devenit un nume sonor în muzică, odată cu începutul colaborării cu Mirabela Dauer, alături de care a cântat și pentru care a scris, nu mai puțin de șase albume muzicale de autor, muzică și versuri. Pe plan internațional a cântat cu marea cântăreață Neda Ukraden.

ADVERTISEMENT
George Rotaru si Raoul
George Rotaru și Raoul au cântat în duet melodia ”Dau viața mea”. Sursa foto: arhiva personală.

Raoul a mai avut o colaborare inedită cu regretatul Dumitru Fărcaș și a scris colinde pentru cântăreața Viorica Macovei. Recent, artistul a compus și a înregistrat piesa ”Dau viața mea”, alături de George Rotaru, singurul cântăreț român care a cântat în casino-urile din Las Vegas.

ADVERTISEMENT