News

Miracol la Brașov. O femeie a scăpat cu viață după ce a fost lovită de tren

O femeie a scăpat miraculos la Brașov după ce a fost lovită de tren, salvatorii de la ISU Brașov reușind să o extragă de sub locomotivă în viață.
13.08.2023 | 12:23
Miracol la Brasov O femeie a scapat cu viata dupa ce a fost lovita de tren
Miracol la Brașov. O femeie a scăpat cu viață după ce a fost lovită de tren. Foto: GDS
ADVERTISEMENT

Femeia a fost lovită de tren în cursul dimineții, iar la sosirea echipajelor de intervenție femeia era conștientă și cooperată, fiind scoasă cu grijă de sub locomotiva care trecuse peste ea. Conform ISU Brașov, accidentul feroviar a avut loc la ora 9:00, pe strada Ioan V. Socec din municipiul Brașov.

Femeie lovită de tren la Brașov

”La locul intervenţiei s-au deplasat o autospecială de descarcerare şi un echipaj SMURD cu medic. Victima a fost extrasă de către echipajul de descarcerare de sub locomotivă conştientă şi cooperantă, având traumatisme multiple”, a transmis ISU Braşov, conform PRO TV. Femeia a ajuns la spital imediat după ce a fost evaluată de către medicul SMURD.

ADVERTISEMENT

Nu la fel de norocoasă a fost o persoană lovită ieri de trenul București – Constanța. Reprezentanții CFR Călători au anunțat atunci că trenul a fost blocat pe șine timp de două ore, până când polițiștii au investigat accidentul, astfel că trenul a avut o întârziere semnificativă, de peste 2 ore și 20 de minute.

”Până la sosirea organelor abilitate să intervină şi să deruleze toate procedurile în cazurile de accidente pe calea ferată, trenul IR 1881 a fost oprit în zona accidentului. La ora 12.20 au sosit la locul accidentului echipele SMURD şi Poliţia TF, iar la ora 13.30 reprezentantul Procuraturii. Trenul IR 1881 va fi reînscris în circulaţie, după avizul organelor de cercetare”, menționau reprezentanții CFR Infrastructură.

ADVERTISEMENT

”Trenul IR 1881 a primit avizul de reluare a circulației, aceasta va ajunge la destinație cu o întârziere estimată la 120 de minute”, explicau și reprezentanții CFR SA. Pe de altă parte, tot în Brașov avea loc un alt accident feroviar în urmă cu mai multe zile, de data această cu o mașină plină cu oameni.

La fel ca și în cazul femeii care a scăpat ca prin miracol, cei 6 pasageri ai mașinii au primit o nouă șansă după ce mașina lor a fost lovită din plin de un tren. Norocul oamenilor a fost că trenurile în zona respectivă circulă cu viteză redusă, astfel că șoferul care a forțat trecerea prin fața trenului nu va avea pe conștiință morțile rudelor sale.

ADVERTISEMENT

Martorii spun că acea intersecție din Brașov e periculoasă și majoritatea oamenilor ignoră semnalele sonore sau semaforul care se face roșu atunci când se apropie trenul. A fost cazul și șoferului respectiv, care a crezut că poate să treacă calea ferată înainte ca locomotiva să îl poată ajunge.

”Șoferul a rămas încarcerat, iar celelalte cinci persoane s-au autoevacuat până am ajuns noi”, a explicat Răzvan Cîțu, purtător de cuvânt al IPJ Brașov. ”Efectiv a intrat de la semafor, a intrat în față în viteză fără să oprească. Au intrat tampoanele în stâlpii mașinii și de aia n-a lovit persoanele din mașină. Dacă îi lovea în cap cu tamponul, erau victime decedate”, a declarat Cristian Tudor, reprezentat al Serviciului pentru Siguranța Populației.

ADVERTISEMENT

Dintre cele 6 persoane aflate în mașină, incluzând șoferul, cinci au ajuns la spital. Cel mai grav pare să fie chiar individul aflat la volan, care se află în stare gravă pe patul de spital, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Sătui de astfel de incidente, oamenii cer autorităților să monteze o barieră la această trecere de cale ferată.

ADVERTISEMENT