News

Mircea Badea, ironii după scandalul Blue Air: “Mă mir că nu au zis că Putin e de vină”

Mircea Badea a comentat subiectul Blue Air și modul în care acesta e dezbătut de presa din țara noastră.
08.09.2022 | 07:08
Mircea Badea ironii dupa scandalul Blue Air Ma mir ca nu au zis ca Putin e de vina
Mircea Badea, despre scandalul Blue Air. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În cadrul emisiunii ”În gura presei”, Mircea Badea s-a mirat că nimeni nu dă vina pe Vladimir Putin pentru întreaga situație și le-a transmis tuturor că au omis un detaliu important.

Mircea Badea, ironii după scandalul Blue Air

Compania Blue Air a anulat zborurile pentru că i-au fost blocate conturile la cererea Ministerului Mediului, după care i-au fost deblocate, aspect considerat relevant de Badea.

ADVERTISEMENT

”Scandalul Blue Air, a fost complicat infernal de ăștia de la televiziuni și de pe site-uri. Deci când te uiți la televizor sau deschizi un site ca să înțelegi despre ce e vorba, ce s-a întâmplat, care e treabă, că efectele sunt clare – am văzut oamenii ăia, sunt nervoși, sunt, mă rog, e firesc, și te uiți și tu să înțelegi ce s-a întâmplat. Dar e imposibil să înțelegi.

Orice prompteristă, orice știrist, îți va spune de Nelu Iordache, de nu știu ce condamnări ale lui Nelu Iordache, de prietenia cu Ludovic Orban, de nu știu ce ajutor a primit la un moment dat Blue Air de la Bruxelles, dar prin intermediul României”, și-a început Badea discursul la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ironic, Mircea Badea a comentat întreaga situație și nu înțelege de ce Blue Air mai poate funcționa, din moment ce companiile aeriene sunt principala cauză de poluare la nivel mondial.

”Ok, foarte foarte interesante toate aceste detalii, dar care-i problema? Nu spune nimeni care e problema. Problema este una singură. Le-au poprit conturile ăstora de la Blue Air pentru că n-au achitat certificatele alea cu CO2. Deci este pe mediu, că Ministerul Mediului le-a poprit conturile. Deci e vorba de politica energetică.

ADVERTISEMENT

Mă mir că nu au zis că Putin e de vină, că din cauza lui Putin, ăia de la Blue Air nu știu ce. Deci le-au blocat conturile pentru că… încălzirea globală Simplu! Și ei n-au dat cu banu’ la încălzirea globală, Asta e. Între timp le-au deblocat conturile.

Păi nu e în regulă, zic io, că dacă tot ne-am apucat să le blocăm, înseamnă că poluează, înseamnă că ne încălzim global, înseamnă că Pământul va ajunge la final, planeta face PUF din cauză de poluare. Cum să le deblochezi conturile?

ADVERTISEMENT

Păi nu mai e valabilă politica ECO, cum așa ceva? Deci asta este problema, Nu spune nimeni asta: le-au blocat conturile Ministerul Mediului că n-au dat cu banul pentru certificatele ECO și între timp le-au deblocat. Ok, bine”, a transmis Badea.

ADVERTISEMENT
Tags: