News

Mircea Badea, reacție neașteptată despre măsurile fiscale propuse de Guvern. “Pregătiți-vă!”

Realizatorul TV a ținut să amintească decizia Fitch privind retrogradarea ratingului de credit al SUA: „Ecuația importantă este aceasta.”
04.08.2023 | 08:14
Mircea Badea reactie neasteptata despre masurile fiscale propuse de Guvern Pregatitiva
Mircea Badea, reacție neașteptată despre măsurile fiscale. sursa foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Mircea Badea, reacție neașteptată despre măsurile fiscale propuse de Guvern. Având în vedere deficitul bugetar cu care se confruntă România, coaliția de guvernare discută despre introducerea unui pachet de măsuri fiscale. Prin acestea s-ar număra și majorarea taxelor pentru companiile mici și mijlocii.

Mircea Badea, reacție neașteptată despre măsurile fiscale propuse de Guvern

Realizatorul TV Mircea Badea a vorbit despre propunerea Guvernului, comparând situația în care ne aflăm cu filmul Apocalypto de Mel Gibson. „Orice măsură fiscală imaginată de Guvern trebuie contextualizată. Măcăneala în România este pe sistemul: «măsura cutare este bună, măsura cutare este proastă». Eu vă spun și de ce este inutilă.

ADVERTISEMENT

Este ca în filmul Apocalypto de Mel Gibson. Acolo, erau unii care îi vânau pe alții. Tot filmul este despre un vânător care este hăituit de un grup de psihopați care făceau sacrificii umane prin Pădurea Amazoniană. În final, vânătorul epuizat ajunge pe o plajă.

Ajung și ceilalți pe plajă. Și… toți au văzut o corabie mare: veniseră conchistadorii care i-au rezolvat pe toți. S-a hăisit treaba. Cam așa este și cu măsurile fiscale inițiate de Guvern.”, a precizat Mircea Badea la Antena 3.

ADVERTISEMENT

„Totul se va rezolva printr-o austeritate crâncenă”

De altfel, realizatorul TV a ținut să amintească de situația în care se află SUA, după ce Fitch a scos statul american, cea mai mare economie a lumii, din categoria ţărilor care beneficiază de un rating suveran AAA.

Mircea Badea consideră că ceea ce va întâmpla în SUA va avea un efect important și în alte țări. Totodată, realizatorul TV nu exclude posibilitatea introducerii unor măsuri de „austeritate crâncenă”.

ADVERTISEMENT

„Știți ce s-a întâmplat acum? Agenția Fitch a retrogradat ratingul de credit al SUA. Orice măsură economică am lua aici, în lumea noastră mică, ecuația importantă este aceasta. Cred că totul se va rezolva printr-o austeritate crâncenă. Pregătiți-vă!”, a adăugat Mircea Badea.

Amintim că Fitch a precizat că SUA ar trebui să se aștepte la o deteriorare fiscală în viitorul apropiat. Este pentru prima dată în ultimii 12 ani când o mare agenție de rating a retrogradat calificativul SUA. Ultima situație de acest gen a avut loc în 2011, atunci când S&P Global Ratings în 2011 a decis să retrogradeze ratingul de ţară al Americii.

ADVERTISEMENT

„Retrogradarea ratingului SUA reflectă o aşteptare a deteriorării fiscale pe parcursul următorilor trei ani, o povară mare şi în creştere a datoriei guvernamentale şi erodarea guvernanţei comparativ cu alte state care beneficiază de un rating ‘AAA’ pe parcursul ultimelor două decenii”, a transmis agenția Fitch.

ADVERTISEMENT