Life

Ce notă a luat Mircea Badea la Bacalaureat: ”Am crezut că este o greșeală”

Ce notă a luat Mircea Badea la BAC? Realizatorul tv a rămas șocat și a făcut imediat contestație. Lucrurile aveau să ia o întorsătură neașteptată.
03.07.2023 | 07:22
Ce nota a luat Mircea Badea la Bacalaureat Am crezut ca este o greseala
Ce notă a luat Mircea Badea la BAC. Sursă foto: Instagram, Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce notă a luat Mircea Badea la BAC? Realizatorul tv a susținut examenul maturității cu ani în urmă, însă nici acum nu a uitat acea experiență. Era sigur pe el, însă când a văzut notele a rămas șocat. Tocmai din acest motiv, a făcut contestație.

Ce notă a luat Mircea Badea la BAC

Numeroși elevi așteaptă cu nerăbdare rezultatele la Bacalaureat 2023. Examenul s-a terminat săptămâna trecută, astfel că în doar câteva ore, notele vor fi afișate. Tot astăzi se depun și contestațiile pentru cei nemulțumiți.

ADVERTISEMENT

Ce notă a luat Mircea Badea la BAC? Realizatorul tv a absolvit Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”. El a susținut examenul de Bacalaureat în anul 1993. Au trecut 30 de ani de-atunci, însă acesta nu a uitat nici acum ce a trăit.

La acel moment, Mircea Badea a dat BAC-ul la vreo cinci materii. A dat inclusiv la sport și a luat nota 10, la Limba Română și nu numai. Era relaxat, învățase și a ales să dea BAC-ul și la Filosofie. Deșii unele persoane copiau, acesta era sigur pe el.

ADVERTISEMENT

Iată însă că Mircea Badea avea să aibă parte de o surpriză neplăcută. I s-au părut ușoare subiectele, însă când a văzut rezultatele la BAC a avut un șoc. A luat nota 7, însă a făcut contestație, fiind sigur că este vorba despre o greșeală.

Se aștepta la nota 10, iar când rezultatele contestației au venit, acesta a fost și mai dezamăgit. De la nota 7 a ajuns la nota 6. Mircea Badea a fost la un pas distanță deci, să pice BAC-UL. Chiar și așa, restul materiilor l-au salvat.

ADVERTISEMENT

Realizatorul tv, la un pas să pice examenul de Bacalaureat

Ce notă a luat Mircea Badea la BAC? Realizatorul tv a a promovat examenul cu nota 8,99. Iar deși a trecut mult timp de atunci, el chiar și acum este sigur că lucrarea sa a fost una într-adevăr corectă.

”Am dat examenul de bacalaureat la vreo cinci materii. Am dat la sport, am luat 10. Am dat la limba română și așa mai departe. Și, intelectual ce eram în mintea mea, am dat și la filosofie. Eram zece cu toții. Unii copiau, dar mie mi s-au părut subiectele ușoare. Eram pe relax. Am zis că este sub demnitatea mea să copiez.

ADVERTISEMENT

Eram foarte încântat de mine. M-am dus să văd rezultatele și, la filosofie, luasem… 7. Am crezut că este o greșeală. Am făcut contestație. Eu credeam că este o lucrare de nota 10. A venit rezultatul… am luat 6.

Puteam să nu iau bacalaureatul practic. Eram la limită. La celelalte am luat 10 cred. Nu mai știu. Media mea la bacalaureat a fost una de mare porc pentru că luasem 6 la filosofie. Nota la bacalaureat a fost 8,99”, a povestit Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Printre altele, realizatorul tv a mai adăugat că nu ar fi singurul în această situație. El susține că au fost alte cazuri în care cadrele didactice au făcut anumite greșeli când a venit vorba de corectarea elevilor. Iar acest lucru s-a întâmplat atât la BAC, cât și la Evaluarea Națională.

ADVERTISEMENT