Life

Mircea Diaconu s-a întors la origini. Cum arată casa primită moștenire: „Spațiul în care te-ai născut te definește”

Mircea Diaconu a vorbit despre casa moștenită de la părinți. Actorul s-a mutat la țară și păstrează neschimbate obiectele din locuință care au pentru el o mare valoare sentimentală.
13.06.2022 | 12:27
Mircea Diaconu sa intors la origini Cum arata casa primita mostenire Spatiul in care teai nascut te defineste
Mircea Diaconu nu vrea să stea departe de casa părintească. Foto: colaj Fanatik/ capturi Antena Stars
ADVERTISEMENT

Mircea Diaconu a prezentat publicului casa în care locuiește împreună cu soția lui. Actorul s-a mutat la țară și are grijă de moștenirea primită de la părinți. A povestit istoria unor obiecte care pentru el au o mare valoare.

Cum arată casa în care locuiește Mircea Diaconu? Este locul în care actorul se regăsește

Într-un interviu acordat pentru Antena Stars, Mircea Diaconu a prezentat pentru publicul larg casa primită de la părinți. Actorul s-a întors în locul natal, acolo locuiește împreună cu soția lui. Nu doar că are grijă de locuință, dar crește și animale.

ADVERTISEMENT

„Dacă undeva te-ai născut, acel spațiu intră în tine, e cel care te formează, te definește. Cu el pleci mai departe. Dacă tu renunți la astea, e ca o formă de dispariție.

De aceea eu sunt aici. Ținem gospodăria mai departe, creștem găini, cum au făcut bunicii, părinții”, a explicat Mircea Diaconu pentru Antena Stars.

ADVERTISEMENT

Mircea Diaconu păstrează neschimbată casa în care a crescut

După cum a dezvăluit, fiecare colț din casa lui Mircea Diaconu are o istorie aparte, începând chiar cu ușa de la intrare. Aceasta are 100 de ani și este făcută de bunicii actorului.

mircea diaconu ușă
Ușa casei lui Mircea Diaconu a fost făcută manual.
Foto: captură Antena Stars

„Ușa este făcută din lemn din pădurea noastră seculară, din munte. Bunicii mei aveau un gater pe malul apei. Tâmplarii care au făcut ușa asta sunt din sat și făceau la mână totul. Rezistă de 100 de ani”, a povestit Mircea Diaconu.

ADVERTISEMENT

De departe, cel mai important loc din locuință este „camera mare”, încăperea unde au avut loc toate evenimentele, inclusiv nunta actorului cu Diana Lupescu.

mircea diaconu perdele
Mircea Diaconu a povestit cum au fost făcute perdelele.
Foto: capturi Antena Stars

„De la nuntă până la înmormântare, aici se petreceau. Perdelele sunt făcute de bunica mea. Aici, în sat, și eu când eram mic am mai prins, toată lumea cultiva cânepă. Făceau firul, aveau un război, țeseau pânza, după care o spălau la râu, pe niște pietre care nu erau pline de PET-uri ca acuma”, a spus Mircea Diaconu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mircea Diaconu păstrează o pătură din lână pe care bunicul său a cărat-o în spate pe o distanță de 10 kilometri.

mircea diaconu pătură
Pătura de lână adusă de bunicul actorului.
Foto: captură Antena Stars

„Acesta este un pled din lână. E adus de bunicul meu din munte. El era mare, făcut sul, și în cârcă a venit cu el, 10 kilometri, pe jos”, a încheiat Mircea Diaconu.

ADVERTISEMENT