News

Mircea Ionescu, un pensionar din Alba, a impresionat întreaga lume! Şi-a donat economiile unui spital implicat în lupta cu noul coronavirus VIDEO

23.04.2020 | 09:16
Mircea Ionescu un pensionar din Alba a impresionat intreaga lume Sia donat economiile unui spital implicat in lupta cu noul coronavirus VIDEO
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de coronavirus, gestul unui pensionar din Alba a emoționat până la lacrimi întreaga lume. La cei 87 de ani ai săi, Mircea Ionescu a decis să doneze 10.000 de lei spitalului din oraș, în speranța că astfel va ajuta unitatea medicală în lupta cu una dintre cele mai mari amenințări din istoria omenirii.

Gestul emoționant făcut de un pensionar din Alba în contextul pandemiei de coronavirus

Chiar dacă suma reprezintă întreaga agoniseală după o viață de muncă la uzina Mecanică Cugir, bărbatul susține că statul român l-a ajutat întotdeauna, iar acum este momentul să-i întoarcă serviciile și să fie solidar în bătălia cu boala care a îngenuncheat întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Totodată, pensionarul îndeamnă cetățenii acestei țări să-i urmeze exemplul și să doneze spitalelor bani pentru echipamentele de protecție necesare în această perioadă dificilă. „Statul suntem noi”, susține domnul Ionescu în mesajul său.

Mă numesc Ionescu Mircea. Am 87 de ani. Sunt de 70 de ani în Cugir. Am lucrat la Uzina Mecanică. Am avut soția bolnavă, a fost internată în multe spitale și centre de recuperare din țară.

ADVERTISEMENT

Ne-a ajutat foarte mult statul și pentru asta noi trebuie să îi mulțumim statului, să ajutăm la necaz. Statul suntem noi”, a explicat bărbatul de 87 de ani al cărui gest a impresionat întreaga țară.

Și nu doar atât, pentru că rețelele de socializare s-au umplut în foarte scurt cu mesaje din partea celor care au ținut să-i facă publică donația și să-l felicite pentru generozitate. Așa se face că internauți din toate colțurile lumii s-au emoționat la aflarea veștii că un pensionar român oferă spitalului toate economiile sale, pentru ca acesta să poată duce mai departe lupta cu boala.

ADVERTISEMENT

Ce spune primarul din Cugir despre gestul bărbatului de 87 de ani

Adrian Teban, primarul orașului Cugir, a ținut la rândul său să-i mulțumească public lui Mircea Ionescu pentru gestul său impresionant. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, acesta a precizat că bărbatul a cerut ajutorul autorităților, iar transferul bancar a fost realizat cu succes în cursul zilei de miercuri, 22 aprilie.

Zilele trecute am fost sunat de un pensionar din Cugir care și-a manifestat dorința de a dona suma 10.000 RON pentru echipamente destinate luptei împotriva coronavirusului, doar să îl ajutăm cu actele bancare.

ADVERTISEMENT

Astăzi s-a efectuat transferul și doresc să îi MULȚUMESC public în numele celor care vor beneficia. MULȚUMIRI tuturor celor care au sprijinit cu diverse sume activitatea personalului medical din Spital. RESPECT!”, a scris edilul pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT